״אנחנו נאלצים לעדכן שהפרויקט לא יעמוד בלו״ז המקורי….אנחנו צריכים כוח אדם נוסף כדי להשלים את הפיתוח והבדיקות…רבעון Q2 זה כבר לא יהיה…..״
מכירים את האמירות הללו?
בתקופה האחרונה פונים אלינו לקוחות מארגונים רבים במטרה לנסות ולהבין מה לא עובד כמו שצריך. הרי המערכות הן אותן מערכות, תהליכי העבודה מתעדכנים בקצב הטבעי (ז״א בלי שינויים דרמטיים מידי), ואפילו קיים שפע רחב יותר של טכנולוגיות, כלים והזדמנויות להתייעל. אז למה התחושה הארגונית הפוכה לחלוטין?
הנה 5 סיבות מרכזיות שיכולות להסביר את התופעה:
1) היום יש יותר מהכל: פרויקטים טכנולוגיים כיום כוללים ריבוי מוצרים וטכנולוגיות, מה שמייצר צורך הולך וגדל בהתממשקות והתאמות ובדיקות, שלא לדבר על הצורך בארכיטקטורה מורכבת ומסועפת יותר. טכנולוגיות חדשות דורשות זמן לימוד והתאמה, במיוחד אם נדרש לממשק בין טכנולוגיות מתקדמות לבין מערכות מסורתיות….בנוסף, ארגונים רבים מתקשים לסנן ולבחור את הפרויקטים בעלי התרומה העסקית הגבוהה ביותר. המשמעות: חוסר מיקוד ומורכבות גבוהה.
2) ריבוי ספקים: ככל שהפרויקט מורכב יותר, לרוב הוא מצריך לשלב בין יותר מספק אחד אל מול צוותי הפיתוח הפנים ארגוניים, מה שמצריך יכולת ל״נצח״ על תזמורת שלמה של משאבים, דעות ותפיסות.
3) דרישות אבטחת מידע: שילוב של איומי סייבר, רגולציות מחמירות, בעיקר אל מול טכנולוגיות חדשות שלא רק שמציבות סטנדרטים ודרישות חדשות, אלא גם מוסיפות שלבים בתהליך הפיתוח ואישור היישום המבוקש, שלא לדבר על הצורך בבקרות מרובות ומגוונות יותר.
4) ״אישור גמיש״: לכולנו ברור שאנחנו חיים ופועלים בשוק תחרותי ומהיר. ארגונים גדולים מתקשים להתאים עצמם לקצב השינויים, מה שמייצר מצבים שבהם הלקוח/הצד העסקי מבקש לשנות את הדרישות המקוריות (תוך כדי הפיתוח), כדי להתאים את היישום למציאות שמשתנה.
הבקשה הזו לגיטימית לחלוטין, הבעיה היא ההשפעה שלה על כלל המערכת. בנוסף, הפער בין הציפייה ללוחות הזמנים והתכולות של הצד העסקי, לבין קצב הפיתוח והבדיקות בפועל מייצר חיכוכים פנים ארגוניים שמקשים על הפרויקט כולו (לפעמים הדבר מוביל להקפאות ממושכות בזמן שמגבשים החלטות…).
5) הגורם האנושי: הרבה לפני הטכנולוגיה, זה קודם כל אנשים. המשפט הזה רלוונטי ומשפיע גם במקרה הנ״ל: קושי בתיאום בין צוותים ומחלקות, חוסר תיאום בציפיות, מחסור בכוח אדם, כישורים שחסרים לצורך משימות ספציפיות, כל אלו וסיבות נוספות מתקשרות לגורם האנושי ומשפיע על הפרויקט כולו.
החדשות האופטימיות הן, שאתם לא לבד.
אנו בשטראוס אסטרטגיה מציעים צוות של מומחים מנוסים, שהיום יום שלהם מורכב מליווי מחלקות ואגפי IT בארגונים המובילים במשק. יש לנו ניסיון עשיר בליווי תהליכי בניה של ארגון מערכות המידע, הגדרת ועיצוב תהליכי העבודה (במיוחד במציאות המשתנה), הגדרת המבנה הארגוני בהתאמה לצרכים הספציפיים, סינון ובחירת פרויקטים בעלי אימפקט עסקי משמעותי ועוד.
נשמח לשמוע על האתגרים הספציפיים שלכם, וביחד למצוא את הפתרונות האופטימליים עבורכם.