מהפיכת ה-AI: מה ארגונים חייבים לדעת?

מהפיכת ה-AI כבשה בסערה את הדיונים בחדרי ההנהלה כמעט בכל ארגון ובכל ורטיקל עסקי. קשה למצוא חברה שלא דנה בהשלכות ובהזדמנויות שטכנולוגיות מבוססות AI/GenAI מייצרות עבורה, כשמה שמדהים במיוחד הוא קצב השינוי. אין כמעט יום שחולף שבו לא קורה משהו חדש בתחום, עם כלים חדשים ומדהימים שנדמה שלוקחים צעד קדימה את מה שניתן לעשות איתם בהיבט המקצועי, האישי ובכלל.

כשנשאלת השאלה: היכן ארגונים וחברות יכולים להפיק ערך מהטכנולוגיות הללו, וכיצד הן יכולות לתרום להצעת הערך שהן מציעות לעצמן וללקוחות, חשוב להתייחס בין היתר לנקודות הבאות:

 

הגדרה ברורה של המטרות העסקיות (Clear Business Objectives): כפי שאנחנו אומרים כל הזמן ללקוחות שלנו: הטכנולוגיה היא תמיד האמצעי ולא המטרה עצמה. כל ארגון חייב להגדיר לעצמו את המטרות העסקיות שהוא מנסה להשיג (במסגרת האסטרטגיה הכללית), ועל בסיס מטרות אלו לבחון אילו אמצעים (טכנולוגיים ואחרים) יכולים לשרת ולקדם אותה לקראת השגת מטרות אלו. במקרה של טכנולוגיות GenAI/AI  מדובר באותה התפיסה בדיוק: ארגונים צריכים להגדיר לעצמם מטרות עסקיות ברורות ומוגדרות היטב, ורק אז לבחון כיצד AI יכול לסייע בהשגת המטרות.

דאטה איכותית, מטויבת ונגישה (Data Quality and Accessibility): חשוב לזכור שטכנולוגיות מבוססת AI חייבות להסתמך על דאטה איכותית, מטויבת ונגישה. לכן ארגונים חייבים לוודא שהדאטה שלהם מדויקת, מגוונת ורלוונטית מספיק במטרה לאפשר תשתית אופטימלית לתרגול ולימוד אלגוריתם ה-AI. מדובר בשלב בסיסי וקריטי לכל ארגון שרוצה לבנות יכולות, כלים וערך אמיתי. יותר מזה, החשיבות של איכות ונגישות הדאטה רלוונטית גם לצורכי ניהול, מעקב ובקרת הדאטה, הן בהיבט הפנים ארגוני, ולא פחות חשוב עבור דרישות רגולטוריות, סוגיה שנתייחס אליה בסעיפים הבאים.

דרישות רגולטוריות, אתיות וציות (Ethical and Regulatory Compliance): לצד ההזדמנויות הרבות ש-AI מייצרת, עלו בשנים האחרונות גם חששות רבים לגבי השפעתה על נושא הפרטיות ואבטחת המידע. בנוסף, יכולות הטכנולוגיה מאפשרות לייצר דברים שלא היו קיימים לפני: דיפ פייק תוך שימוש בקולות ופניהם של בני אדם, הפקת סרטוני ווידאו ותמונות שנראות אוטנטיות אך הן אינם כאלו ועד התחזות ברמת דיוק חסרת תקדים. כלים כמו ChatGPT ואחרים מבוססים על מידע עשיר כדי לספק את התוצרים הללו, וכשלא קיימת שקיפות לגבי האופן הספציפי שבו המידע מנוצל ולאן הוא יכול לזלוג, הדבר רק מגביר את החששות הגוברים.

לכן, אין זה מפתיע שאחד מהגורמים המשמעותיים ביותר שכל ארגון חייב להתייחס אליו בהיבט של שימוש ב-AI הוא: דרישות והנחיות רגולטוריות, ולצידן גם הפעלת שיקול דעת וקודים אתיים וערכיים בסיסיים, במיוחד במקומות שבהם הרגולציה עדיין לא הגדירה במדויק מה נדרש לבצע (מעבר לגבולות ה-GDPR). ארגונים חייבים להתייחס ל: שקיפות השימוש במידע, הוגנות ואחריות,  אבטחת מידע.

יישומים ממוקדי לקוח (Human-Centric Design): עובדים, לקוחות, שותפים עסקיים ועוד, ארגונים נדרשים ליישם את הטכנולוגיות בצורה נגישה, פשוטה, ברורה ושקופה כדי לאפשר לקהי היעד להשתמש בהן בצורה האופטימלית ביותר, כך שהטכנולוגיות יעצימו בסופו של דבר את היכולות האנושיות (במקום להחליף או ליתר אותם). לצורך כך ישנה חשיבות רבה באימון מספק של צוותים פנים ארגוניים על הטכנולוגיה, וקבלת פידבק שוטף מצד לקוחות קצה במטרה לזהות את האזורים הדורשים חידודים, הבהרות והנגשה משופרת של הטכנולוגיה עבורם.

גמישות והתרחבות (Scalability and Flexibility): כשארגונים ניגשים ליישם טכנולוגיות AI, חשובה ההסתכלות ארוכת הטווח, בהיבט של התרחבות, התגברות ושכלול הטכנולוגיה לאורך הדרך. יותר מכך, ארגונים חייבים לקחת בחשבון שינויים והתאמה דינאמית גם לצרכים עסקיים הולכים וגדלים לאורך השנים, צרכים שהטכנולוגיה תהיה חייבת להכיל ולשרת. לכן, ארגונים נדרשים ליישם ארכיטקטורות גמישות אך יציבות, מחשוב ענן ומתודולוגיות פיתוח אג'יליות שיאפשרו את התמיכה הזו לצד טכנולוגיות מתפתחות (וחדשות) וכמובן תנאי שוק שמשתנים בהגדרה.

ניהול סיכונים (Risk Management and Security): בניית אסטרטגיית ניהול סיכונים שתואמת את היכולות החדשות ש-AI מציעה ומאפשרת היא קריטית עבור כל ארגון, במטרה להיערך ולהתמודד עם סיכונים ואיומים המתקשרים לטכנולוגיה. ארגונים נדרשים לאמץ וליישם כלים אבטחתיים במטרה להגן על המידע, ולמנוע זליגתו וניצולו למטרות שאינן עולות בקנה אחד עם תחום הפעילות, האחריות והמטרות העסקיות של הארגון.

לימוד מתמיד, העמקה, ניסוי וטעיה (Continuous Learning and Improvement): כמו בכל טכנולוגיה, גם כשמדובר ב-AI, ארגונים שבאמת מעוניינים להיות בחוד החנית הטכנולוגית ולמקסם את הערך העסקי שניתן להפיק על בסיס הטכנולוגיה, חייבים לאמץ גישה של לימוד שאינו מסתיים לעולם. כפי שהטכנולוגיה משתנה, מתרחבת ומשתדרגת בכל יום שחולף, כך ארגונים חייבים לבנות יכולות לימוד, ניסוי והפנה של הטכנולוגיה, בראיה ההוליסטית והגמישה ביותר שניתן. חשוב לזכור ש-AI אינה נחלתה של מחלקת/אגף מערכות המידע, אלא כלי שיכול לייצר ערך ברחבי הארגון, מרמת העובד הבודד דרך צוותים ומחלקות ועד רמת הארגון כולו.

לסיכום: אנו נמצאים בעידן ייחודי ויוצא דופן, המתאפיין בשינוי דרמטי ביכולות ובעיקר בהזדמנויות שטכנולוגיות יכולות לייצר עבורנו בני האדם. כמו כל טכנולוגיה חדשה, לצד ההזדמנויות ישנם סיכונים ואיומים וחשוב שכל ארגון יתייחס לשניהם בבואו לשלב טכנולוגיה חדשה בתוכו. כדי לשמור על רמת עדכנות ורלוונטיות, חשוב שארגונים יבנו קשרים עם ונדורים טכנולוגיים, גורמים מקצועיים, חברות סטארטאפ וכל גורם שפועל ביום יום סביב ועם טכנולוגיות AI כדי להיות מיושרים עם הקו האחרון של הקדמה הטכנולוגית.

אז, אם גם אתם שומעים מכל עבר שה-AI וה-GenAI הם המפתח לחדשנות והצלחה עסקית, אך תוהים כיצד הטכנולוגיות הללו יכולות להתאים ולתרום בפועל לארגון שלכם? רוצים לדעת היכן להתחיל?
האם להטמיע את ה-AI בתהליכים פנימיים או במוצרים ושירותים חיצוניים?

ארגונים רבים מתחילים בניסויים עם טכנולוגיות AI, אך ללא אסטרטגיה ברורה ומקיפה, הפוטנציאל המלא יתקשה להתממש.

אנו בשטראוס זיהינו את הפער הזה, שקיים בארגונים רבים ומגוונים. לכן ריכזנו תהליך מובנה שיעזור לכם לנווט במים הלא נודעים הללו. אנו מציעים לכם צוות מומחים מקצועי, ותיק ומנוסה המשלב ניסיון מעשי בארכיטקטורה ו-GenAI עם הבנה עסקית רחבה, כדי להבטיח שהארגון שלכם מוכן וממוקד לשינויים הצפויים.

יחד אתכם, נגדיר חזון עסקי ברור, נזקק את הערך העסקי שתרצו להשיג, נגדיר וננהל את סיכונים בצורה מיטבית ונוביל את תהליך היישום הטכנולוגי בצורה יעילה ומסודרת.

מעוניינים לקחת את הארגון שלכם לשלב הבא? השאירו פרטים וניצור עמכם קשר בהקדם. נוביל אתכם בבטחה אל תוך מהפכת ה- AI.

 

עוד כתבות עבורך

הטרנספורמציה של ה-CDO בעידן ה-AI

מ־Data Custodian ל־Business Transformer

 

 

 

מהמחסן לעסק: כך נראה היומיום של CDO בשנת 2025

תארו לכם את התמונה: אתם נכנסים למשרד של CDO באחד הארגונים הגדולים. פעם – שולחן עמוס דוחות אקסל, שאלות רגולציה, דיונים אינסופיים על הרשאות גישה. היום? על השולחן תמצאו שרטוט של מודל חיזוי מבוסס AI, טיוטות לתכנית הדרכה ארגונית על דאטה, ורשימת משימות אסטרטגיות: מחיבור מערכות legacy ישנות, דרך הנעת הנהלה להשקעות תשתית, ועד בניית מסעות לקוח מבוססי מידע. ה-CDO של 2025 כבר מזמן לא רק “שומר הסף של הדאטה”. הוא הפך לדמות מפתח בעיצוב כיווני ההתפתחות העסקית – מתרגם בין עולם הטכנולוגיה לעולם התוצאה.

מה באמת השתנה?

בעבר, שיחות עם CDOs עסקו בעיקר בטיוב, אבטחת מידע ועמידה ברגולציה. היום, הן נשמעות אחרת לגמרי:
CDO של חברת ביטוח גדולה מספר לנו בהתלהבות כיצד מודל AI חדש מזהה לקוחות בסיכון לעזיבה – עוד לפני שהם עצמם מודעים לכך.
“פעם היינו מגיבים באיחור”, הוא אומר, “היום אנחנו מונעים. אפילו ה-CIO שלי התחיל לשאול מה עוד אפשר לחלץ מהדאטה…”המהפכה הזו לא קרתה ביום. זו תוצאה של שינוי עומק בתפיסת התפקיד: ה-CDO אינו עוד פונקציה תפעולית – אלא מחולל שינוי.

לא קסם, אלא ניהול אתגרים חכם

המציאות רחוקה מרומנטיקה: CDO של בנק גדול משתף כי ניסיונות להטמיע מודל AI לחיזוי אי־תשלומים נכשלו בשלב הראשון – לא בגלל הטכנולוגיה, אלא כי 40% מהנתונים פשוט לא היו קיימים, או לא היו נגישים.תהליך הארגון והאינטגרציה לקח חצי שנה – אך התוצאה הייתה מערכת מדויקת ומבוססת, שמייצרת ערך עסקי ברור.

שלושה שיעורים מהשטח

1. להתחיל בקטן, לחשוב בגדול
בפרויקט עם חברה יצרנית, ה-CDO בחר להתחיל בחיזוי זמני אספקה בקו ייצור אחד בלבד. ההצלחה יצרה מומנטום – שהוביל לפריסה רחבה יותר ולשדרוג כלל מערך הייצור.

2. לבנות גשרים, לא רק מודלים
70% מזמן ה-CDO מושקע בניהול תקשורת בין המחלקות – תרגום דאטה לתובנות עסקיות, הסברה טכנית למנהלים, והנעת ה-IT לשיתוף פעולה.

3. לנהל ציפיות, לא לייצר אשליות
“כדי לא לאבד אמון, למדתי להגיד: זה ייקח זמן”, אומר CDO של חברת אינטרנט. “הצלחות קטנות ואמינות עדיפות על הבטחות גדולות ללא כיסוי.”

האתגרים שפחות מדברים עליהם

  • מערכות לגאסי – השקעה עצומה באינטגרציה ואחידות.

  • כוח אדם היברידי – חוסר באנשי דאטה שמבינים גם את העסק וגם את הטכנולוגיה.

  • תקציבים לא עקביים – ההנהלה רוצה תוצאות מהירות, אבל תשתיות לא מעניינות אותה… עד שמשהו נשבר.

  • רגולציה מגבילה – שהופכת מודלים אגרסיביים ללא רלוונטיים.

איך מתקדמים נכון? עצות פרקטיות ל-CDO ולמנהלים סביבו

  1. תכננו "ניצחונות קטנים" – התחילו בפרויקט עם ROI ברור כדי להוכיח ערך מהר.

  2. עבדו בצוותים חוצי מחלקות – מפתחים, אנליסטים, אנשי שיווק ומכירות – כולם צריכים להבין את אותו הדאטה.

  3. שימרו על איכות – עדיף דאטה אחד מדויק, מאשר חמישה חלקיים.

  4. תדברו בשתי שפות – דאטה לא מייצר ערך אם לא יודעים לתרגם אותו לעולם ההנהלה.

ומה באמת מאפשר ל-CDO להצליח?

הטכנולוגיה היא רק מרכיב אחד.
CDO מצליח פועל מתוך תרבות ארגונית שמבינה את חשיבות הנתונים, ומגשרת בין אנשים, מחלקות, אינטרסים.
בארגונים שאנחנו מלווים, ההשקעה האמיתית היא לא רק במודלים או דאטה־לייקים – אלא באנשים:
סדנאות משותפות, תהליכי חיבורים בין צוותים, והפיכת השפה הדאטאית לנחלת הכלל.
זה מה שבונה את התשתית להובלת שינוי אמיתי.

לסיכום – ה-CDO של 2025 הוא המנוע העסקי החדש

הוא לא “מנהל דאטה”. הוא לא רק רגולטור פנימי. הוא ארכיטקט של חדשנות. הוא זה שמתרגם דאטה לערך עסקי. הוא המבוגר האחראי של המהפכה הדיגיטלית, גם כשהיא עטופה בהבטחות AI נוצצות. ומי שלא משקיע בו – פשוט מפספס את הזדמנות ההמראה של העשור הקרוב.

אם גם הארגון שלכם מתמודד עם שאלות ואתגרים סביב יוזמות עסקיות-טכנולוגיות (לרבות בתחום ה-AI), אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו ונשמח להרחיב לגבי יתרונות המתודולוגיה, ולבחון יחד כיצד היא יכולה לסייע למטרות העסקיות שלכם. hello@s-strategy.com

יוזמות מבוססות GenAI: לא עוד פרויקט, אלא מוצר שחי, נושם ומתפתח

כשהבינה המלאכותית הגנרטיבית (GenAI) נכנסת לעולמות העסקיים, ארגונים רבים ממהרים "לעשות עם זה משהו". אבל בעוד הטכנולוגיה מסחררת ביכולותיה, האתגר האמיתי הוא לא (רק) בבחירת המודל, אלא לפתח מוצר – עם ערך, תכלית, מדדים, תחזוקה ובעיקר – גישה שיטתית שתשאיר את הארגון בשליטה. אנחנו צריכים כל הזמן להזכיר לעצמנו ש genai הוא לא המטרה אלא האמצעי, בסופו של יום אנחנו נרצה ליישם יוזמות שיובילו אותנו ליצירת אימפקט עסקי.

מהניסיון שלנו בליווי חברות וארגונים המתמודדים עם האתגרים הללו, אנחנו תמיד מחזקים את העובדה ש-GenAI הוא לא עוד פרויקט – הוא מוצר מתמשך. הבדל מהותי קיים בין השקת פרויקט טכנולוגי "רגיל" – כמו פיתוח אתר, CRM או מערכת דיוור – לבין יוזמה מבוססת בינה מלאכותית. כשמדובר בהשקת יוזמה מבוססת AI קריטי להבין שמדובר במערכת לומדת, דינמית, שממשיכה להתעדכן ולהשתפר כל הזמן. ההשקה היא רק ההתחלה, בטח כשהטכנולוגיה משתנה ומשתפרת בקצבים מהירים בכל יום שחולף.

כדי לנהל נכון את המורכבות הזו, ב-Strauss Strategy פיתחנו את מודל ה־Gen AI Canvas – כלי ויזואלי שמתווה את כל רכיבי היוזמה על דף אחד, בגישה מוצרית מלאה שמיועדת לעולם הבינה המלאכותית.

אז מה כולל הקאנבס?

הקאנבס מחולק ל־12 רכיבים מהותיים, המשלבים בין ליבת מודל ה־Lean Canvas הקלאסי לבין תוספות ייחודיות לעולמות GenAI. הרכיבים החדשים מסומנים בכוכבית ומבליטים את ההיבטים הייחודיים שדורשת עבודה עם טכנולוגיה הסתברותית ולומדת:

 

1. הזדמנות / בעיית הבסיס לכל יוזמה:
 מהו הכאב האמיתי או ההזדמנות העסקית שאנו רוצים לפתור? זהו שלב קריטי: ללא הגדרת בעיה עסקית אמיתית, לא תתקיים הצעת ערך משמעותית.

2. פתרון מבוסס GenAI:
כאן נפרט את סוג המודל, מאפייני הפעולה, דרישות הממשק, רמת האוטומציה, שמירת ההקשר העסקי וכד'. במקום לומר "נבנה צ'אט בוט" – צריך להיכנס לעומק ולתאר את האינטליגנציה שתידרש מהמערכת, וכמובן מידת התאמתה הן לתהליכי העבודה של הארגון וגם לאתגר העסקי שגדרנו.

3. הצעת הערך הייחודית:
מה הייחוד של הפתרון שמאפשר GenAI דווקא? האם מדובר בזמינות תמידית, בשיחה טבעית, בהתאמה אישית, במהירות תגובה? זו ה-שאלה שארגונים רבים מתמודדים איתה בבואם לבחון פתרון טכנולוגי מבוסס AI.

4. למה שדווקא *אנחנו* נצליח? כאן נפרט את היתרונות היחסיים של הארגון – מה ה־unfair advantage שלנו? האם יש לנו דאטה שאין לאחרים? מומחיות ייחודית? צוות שירות מיומן שיכול להכשיר מודל?

5. לקוחות- מי המשתמשים של הפתרון? לקוחות קצה, נציגי שירות, עובדים פנימיים? הבנת קהל היעד קריטית לבחירת המודל והטון הנכון של התקשורת.

 6. נתונים (Data)- אחד החידושים המרכזיים בקאנבס הזה. כל יוזמת GenAI תלויה בדאטה – בלי מידע איכותי, המודל לא ידע לעבוד. יש להגדיר: אילו מקורות קיימים? אילו חסרים? האם המידע אמין, עדכני, ומספיק מפורט?

7. הגדרת מדדים נוספים מעבר למדדים העסקיים ה״קלאסיים״: כגון מו שיפור זמן תגובה או עלייה בשביעות רצון, יש לשלב מדדי דיוק ואמינות של המודל – למשל: מה אחוז הדיוק הנדרש כדי שנחשיב את השימוש כמוצלח?

8. ניהול סיכונים: AI מביא איתו שורת סיכונים: מהטיות בנתונים, דרך טעויות קריטיות ועד סוגיות פרטיות ואחריות. חשוב להגדיר מבעוד מועד מתי עוצרים את המודל, מתי מעבירים לאדם, ואיך נבצע בקרת איכות.

 9. ערוצים איך נגיע למשתמשים? באיזו פלטפורמה? האם מדובר בפיילוט פנימי? השקה באתר? הטמעה באפליקציה?

 10. עלויות / הכנסות זהו נדבך מוכר מה-lean canvas המקורי – כמה יעלה לנו לפתח ולתחזק את הפתרון? אילו חיסכון או הכנסות הוא צפוי לייצר? ב-AI כדאי לקחת בחשבון גם עלויות של דאטה, תשתית, תחזוקה ובקרת איכות מתמשכת.

 

יתרונות השיטה:

🔹 תמונה מלאה בדף אחד: הקנבס מאפשר לנהל שיחה אסטרטגית, מוצרית וטכנולוגית מול הנהלה, צוותים מקצועיים או משקיעים.

🔹 מקדיש מקום לייחוד של GenAI: בניגוד לשיטות קלאסיות, כאן אין התעלמות מהאתגרים של דאטה, דיוק, וסיכונים.

🔹 מתודולוגיה תהליכית ולא חד-פעמית: לא "בונים ומשיקים", אלא מגדירים, בודקים, לומדים, מתאימים ומתחזקים.

 

לסיכום פיתוח יוזמות בינה מלאכותית הוא הרבה יותר מפרויקט טכנולוגי. זהו מהלך אסטרטגי רב-שכבות שדורש ראייה מערכתית, מומחיות עסקית, ויכולת תרגום של טכנולוגיה לאימפקט אמיתי. ה־Gen AI Canvas הוא המצפן שמאפשר לנו לא ללכת לאיבוד בדרך – אלא לכוון למטרה, במדויק. אם אתם בתחילתה של יוזמה מבוססת GenAI – התחילו בקאנבס. כי בסוף, מה שלא מתוכנן – לא מתוחזק. ומה שלא מתוחזק – לא מצליח.

אם גם הארגון שלכם מתמודד עם שאלות ואתגרים סביב יוזמות עסקיות-טכנולוגיות מבוססות AI, אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו ונשמח להרחיב לגבי יתרונות המתודולוגיה, ולבחון יחד כיצד היא יכולה לסייע למטרות העסקיות שלכם. hello@s-strategy.com

כשהבינה המלאכותית היוצרת פגשה את X-Labs: מסע של שילוב מנצח

כאשר הסערה של Generative AI נכנסה לחיינו ולא רק ברמה האישית אנחנו הבנו בשטראוס וב X-Labs  שזו לא רק מהפכה טכנולוגית זה ממש מערכת הפעלה חדשה שנהפוך את עולם היזמות למשהו אחר. 

ב X-Labs לקחנו משימה שאפתנית, למרות שברור לנו שהטכנולוגיה לא מספיק בשלה אני מזכיר מדובר על שנת 2022 אנחנו נשלב את כוחה של GAI  (Generative AI) בכל היבט שנוכל 

החל מעיצוב חוויית למידה פורצת דרך, דרך גיבוש מיזמים חדשניים שמגדירים מחדש את גבולות האפשרי, ועד ליצירת שיח ארגוני שמעצים חדשנות, הסיפור שלנו הוא הרבה מעבר לשילוב טכנולוגי. זהו סיפור של טרנספורמציה תרבותית עמוקה, של שינוי דפוסי חשיבה, ושל הבנה מחודשת של הפוטנציאל הטמון בטכנולוגיה. 

GAI זה לא עוד כלי אוטומציה. זה שינוי פרדיגמה של ממש בתחום שמביא לידי ביטוי את היכולת ליצור יש מאיןליצור טקסטים מקוריים, להפיק תמונות עוצרות נשימה, להלחין מוזיקה, ולפתח קוד תוכנה. יכולות אלו פותחות פתח לעולם שלם של הזדמנויות שלא היו קיימות בעבר, ואנחנו ראינו בכך הזדמנות לא רק להשתפר, אלא להוסיף תבלינים חדשים לארגז הכלים שלנו. 

ידענו שאנחנו נתמקד במספר צירים – או יותר נכון, בכמה שאלות מרכזיות. איך אנחנו יכולים להשתמש ב-GAI כדי להבין טוב יותר את הצרכים של הלקוחות שלנו? איך אנחנו יכולים לפתח מוצרים חדשים בצורה מהירה ויעילה יותר? ואיך אנחנו יכולים לוודא שאנחנו עושים את זה בצורה אחראית ואתית 

עיצוב חוויות יזמות מותאמות אישית: X-Labs שמה דגש על התאמת חוויית יזמות לצרכים הייחודיים של הארגונים המובילים בישראל מתוך הבנה שזה שונה מעולם הסטראטאפים . GAI  מאפשר להתאים ארגז כלים מבוסס פרומטים כן אני ממש יצרנו prompts for enterprise entrepreneurs , כמובן שמי שמעוניין מוזמן ליצור איתנו קשר. כאמור זה מלווה אותנו בכל תהליך היזמות הייתר 

  • בניית פרסונות  
  • ניתוח סקרים על מנת להבין את הכאב והצורך 
  • הגדרת הצעות הערך החדשות ואפילו כתיבת Press Release 
  • ניתוח שוק מעמיק ואיתור הזדמנויות עסקיות 
  • פיתוח קונספטים חדשניים ועיצוב חוויית משתמש 
  • האצת תהליך הפיתוח והגעה מהירה לשוק 
  • יצירת מצגות משקיעים 

 

חשיבת מוצרית משולבת GAI :  ספקיות הענן נותנת נקודת התחלה מדהימה בעבודה עם GAI ולא רק הם יש מאות סטרטאפים (אלפים) שמנגשים יכולות אלו בתור SaaS או מוצרי מדף. שימוש בGAI לחלוטין מאיץ את התהליך היזמי לקראת ה MVP ולא פעם גם לקראת ה Product Market Fit. הערת אזהרה לעיתים אפשר לראות שברמת ה MVP שימוש ב GAI זה הדבר הנכון אבל להגיע ל PMF לפעמים דורש התאמות של טכנולוגיות AI או אפילו כתיבת קוד מסורתית. מספר דוגמאות אמיתיות שחלקם אפילו הגיעו לשלב ה PMF וחלקם היו רק במסגרת תוכנית X-Labs לבדיקות MVP 

  • הנגשת רגולציה בינלאומית באמצעות ממשק שיחה מבוסס Teams ו Azure   OpenAI ויכולת מוצריות מתקדמות ומותאמות לתהליך עבודה. במקרה זה ארכיטקטורה נכונה ושימוש במודל הנכון יצרה חיסכון תפעול של 95 אחוז למול היישום המומלץ והפשוט למימוש (לא תמיד פשוט זה זול) 
  • מוצר מהפכני שמסייע להורים לנהל את השיח היום יומי עם הילדים המתבגרים שלהם ביותר קלות ולאורך זמן. זה הרבה יותר מצ׳אט  
  • מנגונון התאמה אישי שנועד להמליץ על חבילות שרות ובצורה כזו להגדיל את אחוזי מימוש חבילות השרות תוך חיזוק מתן איכות השרות 
  • מנגנון המלצות לפעולה שנציג השרות יכול להציע על סמך הבנת המצב הקיים וסל האפשרויות שניתן להציע 
  • סיוע בתהליכי אנליזה והפיכה של תהליכים ידניים לתהליכים שמשלבים בין הכח של הבינה המלכותית ולבין בקרה חכמה של בן האנוש 

 

שילוב אחראי ״בצוות X-Labs ״ GAI:  לקראת תחילת 2024 הבנו שצריך פשוט צריך שגם אנחנו נייצר לנו כלים פנימים שישמשו את חברי X-Labs . גילוי נאות לא היה לנו 100 מיליון דולר להשקיע כמו חברות יעוץ אחרות. אנחנו עשינו זאת כמו שאנחנו עושים את רוב הדברים ב X-Labs … , Lean , Smart , Fast. אם זה באמצעות שילוב GAI ב Lean Canvas דרך תהליך הפיתוח ועד ייצירת תאום דיגיטלי של אחד מהנטורים של X-Labs 

בתחילת המסע של שילוב ה GAI  ידענו שזה ישפיע על המסע היזמי . היום אנחנו כבר בטוחים שזה משפיע ויותר מזה שהמציאות תעלה על כל דימיון.