Data Privacy is HOT

את שם החברה לא יכולנו לפרסם, אבל על התהליך וחשיבותו, לגמרי כן!

אתגר ניהול הדאטה האישי (Data Privacy) של הלקוחות, צריך להעסיק כל חברה, בטח בעידן שמתאפיין במודעות צרכנית גבוהה מאי פעם, לצד רגולציה שמקשיחה עמדות ומעלה את רף הדרישות מגופים רבים שמנהלים דאטה של הלקוחות שלהם.

זאת הסיבה שבגללה חברות בענפים רבים מחפשות לקבל חוות דעת מקצועית (בראיה הטכנולוגית והמשפטית), לגבי האופן שבו הן מנהלות מידע אישי של הלקוחות, וכמובן לגבי תהליכי העבודה הנכונים מול הדאטה הרגישה הזו.

לא נוכל לציין את שם החברה, אבל כן נאמר שמדובר בחברת טכנולוגיה גדולה ובינלאומית, שפנתה אלינו ביוזמת ה-Chief Data Officer שלה, ויחד עם המחלקה המשפטית חיפשו גורם מקצועי המנוסה בליווי ובייעוץ לחברות אחרות סביב האתגר הזה בדיוק, וגם מכיר את האספקטים הטכנולוגיים ותהליכי העבודה הרלוונטיים כדי לוודא תקינות ואפקטיביות בעבודה עם הדאטה הרגישה.

חשוב להדגיש שתחום הפרטיות אינו מחולק לשחור ולבן, למרות הרגולציה, וכנראה שיותר נכון לתאר אותו כ-50 גוונים של לבן. יש כמובן ״כוכב צפון״ לגבי מה מותר ואסור, בעיקר בהסתמך על ה- GDPR או המקבילה האמריקאית לפי המדינה בה פועלים, ועדיין כל חברה וארגון נדרשים לוודא באופן ספציפי איפה הם עומדים בנושא. על כף המאזניים נמצא לא רק הדאטה עצמה, אל מול הדרישות הרגולטוריות, אלא גם מה חברות רוצות ויכולות לעשות מבחינה עסקית עם הדאטה.

ברוב חדרי ההנהלה מתקיים דיון לגבי הנושא העדין והקריטי הזה בדיוק: האם אנחנו מחמירים מידי בכל הקשור לפרטיות המשתמשים, וכפועל יוצא מפסידים הזדמנויות עסקיות? או לחילופין, יכולים ״לשחרר״ מעט מהמגבלות שהם עצמן מטילות בתהליכי העבודה וניהול המידע כדי לאפשר לביזנס יותר חופשיות? למרות שייתכן וחופשיות זו תבוא על חשבון סיכון הפרטיות של המשתמשים?

קצת על התהליך שלנו מול אותה חברה טכנולוגית:

קיימנו סדרת פגישות/ראיונות, בעיקר עם גורמים מאגף הטכנולוגיות אבל גם עם גורמי אבטחת מידע, המחלקה המשפטית, וגורמים מה- Business (אנליסטים וכו׳). עיקר השיחות התמקדו בארכיטקטורת הדאטה של הארגון, על מודעות העובדים לנושא הפרטיות ועל הנהלים הקיימים, על אופן יישום תהליכי עבודה בהקשר למה שנדרש בפן הרגולטורי ועוד.

כמו כן התמקדנו גם בשאלה: מה זה PII – Personal Identifiable Information בעיני כל אחד מהמרואיינים, כיצד הם מסווגים פרטי מידע לאור ההגדרה שלהם, היכן נשמר נשמר המידע הזה, כיצד הם מנטרים את הדאטה, למי יש גישה אליו ועוד.

לא ויתרנו גם על מחקר שוק שנועד לבחון מה קורה בחברות אחרות דומות מבחינת סדר גודל התזרים וכמות המשתמשים (באמצעות בדיקה של מידע ציבורי שקיים ברשת וכן שיחות עם יועצים בשטראוס, קולגות וקשרים אישיים נוספים, כמו גם ניסיון עשיר מול חברות וארגונים אחרים. מה התוצר הסופי של תהליך כזה?

התוצר הסופי הוא מסמך מקיף ומקצועי, שכלל את כל הממצאים הטכנולוגיים והעסקיים, וכמובן התייחסו להנחיות ודרישות הרגולציה באזורים שבהם החברה הפועלת. מיקוד מרכזי בפירוט ותיאור הפערים המרכזיים שזוהו, ריכוז המלצות מהותיות בהלימה לפערים העיקריים וכן המלצות על Quick Wins בדחיפות לא גבוהה, אך שניתנים ליישום בקלות יחסית. חלק משמעותי מהתוצר הוא ההתייחסות שלנו ל- Maturity Level של החברה בתחום הפרטיות, דירוג חשוב שמשקף בצורה כנה וישירה את מיקום החברה ביחס לענף, לשוק ולדרישות הרגולטוריות.

נשמח לשמוע על האתגרים והמחשבות שיש לארגון שלכם בתחום השמירה על הפרטיות.

עוד כתבות עבורך

כשמערך הדיגיטל פגש את X- Labs נולד G-Labs, האקסלרטור למשרדי במשרדי הממשלה

אחד מהמהלכים המרתקים והמיוחדים בשנת 2024, הוא ללא ספק תוכנית G-Labs האקסלרטור המשותף לשטראוס, מערך הדיגיטל הלאומי ו- Google המבוססת על X-Labs (תוכנית מבית שטראוס אסטרטגיה ליצירת האצה מבוססת יזמות וחדשנות בארגונים).

בתוכנית משתתפים שלושה משרדי ממשלה: משרד החוץ, משרד החקלאות  ומשרדהעבודה, לכולם אתגרים רבים בטרנספורמציה הדיגיטלית.

הצוותים המשרדים מורכבים מצוותים מנצחים מהגופים העסקים והטכנולוגים מרחבי המשרד.

מטרת התוכנית הינה יצירת שירות משמעותי בכל משרד שיפגוש את אזרחי המדינה, במטרה להעניק שירות מהיר יעיל וממוקד יותר. המיזמים שנולדים בתכניות השונות אמורים לסייע לא רק לעובדות ועובדי המשרד בתפעול בעבודה השוטפת, אלא גם נועדו להציע לאזרחי המדינה ליהנות משירות מהיר, יעיל וממוקד יותר, כשחלק לא מבוטל מהפתרונות מבוססים על טכנולוגיות  AI.

כמו כל תכנית X- Labs שאנו מיישמים בארגונים השונים, גם בעבודה עם משרדי הממשלה המיזמים והפתרונות שעולים מגיעים מהשטח כלפי מעלה, מתוך ההבנה העמוקה והבסיסית של צורכי הלקוחות (הלא הם אזרחי המדינה), המבקשים לקבל מענה מקצועי, מהיר ויעיל לצרכים שלהם. אופי התכנית מאפשרת לצוותים השונים לתקף את הרעיונות והפתרונות בשיטה מהירה מול השטח, כדי לוודא שהם אכן מהווים פתרון יעיל לצרכים השונים.

כל משרד ממשלתי מלווה על ידי שני מנטורים מקצועיים של שטראוס: אחד עסקיוהשני טכנולוגי וביחד עם המומחים ממערך הדיגיטל ו-  Google Cloud Israel המבינים את האתגר העסקי לעומק, מבינים את מנעד הפתרונות האפשריים ויודעים לנווט את הצוות המקצועי לבחירת הפתרון המתאים ביותר לצורך.

מטרת התכנית היא לייצר לאותם משרדים תשתית טכנולוגית מתקדמת ביותר על בסיס הענן הממשלתי נימבוס ביחד עם כלים, מתודות ושיטות עבודה שיאפשרו בהמשך למשרדים לייצר באופן שוטף ורציף עוד ועוד שירותים דיגיטליים בצורה מהירה, ממוקדת, בעלת ערך עם מדידה מתמדת ושיפור ובכך להאיץ את הטרנספורמציה הדיגיטלית בכל משרד ומשרד.

מרגשת במיוחד העובדה שהפתרונות הנולדים בתכניות הללו יפגשו בהקדם את כולנו, אזרחי המדינה בתקשורת מול משרדי הממשלה השונים, ובתקווה יעניקו לכולנו ערך מוסף משמעותי.

ובנימה אישית, המגזר הציבורי עובר שינוי גדול ונלחם בימים אלה למתן שירות יעיל ואפקטיבי לאזרחי מדינת ישראל. אנו נפעמים מאיכות הא.נשים, המחויבות האישית של כל אחת ואחד למתן מצוינות בשירות הלאומי ממשלתי.

אנו מבטיחים לכם שתפגשו בקרוב מאד את השירותים החדשים ובתקווה שיעניקו לכולנו ערך מוסף משמעותי.

המהפיכה הדיגיטלית בענף הבריאית והרפואה: פרק ה-6# בפודקאסט

המהפיכה הדיגיטלית בענף הבריאות והרפואה: בפרק ה-6# בפודקאסט שלנו, מתארחת ליאורה שכטר סמנכ״לית דיגיטל ומערכות מידע של קבוצת שירותי בריאות כללית שמשתפת אודות השינויים האדירים העסקיים והטכנולוגיים החלים בעולם הבריאות והרפואה, על ההשפעה והמעורבות הטכנולוגית העמוקה וכמובן- AI. האזנה נעימה!

 

להחליף או לא להחליף? זו השאלה

ארגונים רבים מוצאים עצמם ניצבים מול דילמה לא פשוטה: השקעתם משאבים יקרים מזמנכם וכספי החברה כדי לבנות או להטמיע מערכת ליבה, כזו שהובטח לכם שתשדרג את הפעילות העסקית מקצה לקצה, אבל כל הסימנים בשטח מראים שהדרך עד ליישום החזון עוד ארוכה ומורכבת, ובמקרה הפחות טוב אתם מגיעים למסקנה שהפתרון שנבחר פשוט אינו מתאים לארגון.

אז מה עושים? האם לעצור ולבחון מחדש זו בכלל אופציה? איך נבוא למנכ״ל/ית ונשקף את הדילמה? ומה לגבי כל הזמן והמשאבים הנוספים שכבר הושקעו? אלו ללא ספק שאלות מורכבות, שאינן קשורות לתקציב בלבד.

תהיו בטוחים שאתם לא לבד, ובטח שלא האחרונים הניצבים מול דילמה מורכבת שכזו. המשימה החשובה באמת שאיתה צריך להתמודד, היא מה עושים מפה הלאה? ומי יכול ללוות אתכם בדרך לגיבוש ההחלטה הנכונה עבורכם?

צוות המומחים של שטראוס למוד ניסיון בליווי חברות וארגונים רבים בדיוק בצומת ההחלטה הזו. בעיקר, אנחנו מבינים את הכאבים והצרכים שלכם, ונמצאים פה כדי לסייע עד מציאת הפתרון האופטימלי עבורכם.

דוגמה לחברה שכזו היא טל לימוזין שהיא חלק מקבוצת ממן, החברה המובילה בשוק שירותי ההסעות VIP לגופים מוסדיים וללקוחות פרטיים, שפנתה אלינו כדי לבצע בחינה מחודשת של מערכת הליבה הוותיקה של החברה (מערכת שפותחה לפני עשרות שנים על ידי צוות מפתחים קטן). כמו חברות רבות נוספות, עם השנים וההתקדמות העסקית והטכנולוגית, טבעי שעולה צורך לוודא שמערכת הליבה תומכת ומספקת מענה הולם לצרכים העסקיים, התפעוליים והטכנולוגיים העדכניים ושהמערכת תהיה מסוגלת לתת מענה גם לצרכים העתידיים
צוות המומחים שלנו עבד יד ביד עם הצוות של טל לימוזין וממן, בתהליך קצר וממוקד במסגרתו נבחנה המערכת הקיימת, רוכזו הצרכים העסקיים (הקיימים והעתידיים) מהיחידות השונות בחברה, מופו הפערים המרכזיים ואפילו נבחנו מספר חלופות חיצוניות. בסופו של דבר, לאחר שיכלול כל הנתונים שנאספו, הומלץ לבחון את ההתאמה של 3 מערכות ב-short list כחלופה למערכת הקיימת.

מניסיוננו, רק בתהליך הוליסטי המשלב את כל הגורמים העסקיים בחברה ובקבוצה (הצד העסקי, הטכנולוגי, התפעולי, והשיווקי) ובתהליך עבודה שקוף וכנה ניתן לגשת בצורה הנכונה לבחינת פתרונות שהם קריטיים לארגון. שיקוף המאפיינים החשובים לכל מחלקה ואגף, אל מול תיקוף וניתוח המשמעויות הטכנולוגיות מהווה חלק מהותי בתהליך בבחירה הסופית של פתרון עסקי.

 

אם גם אתם ניצבים מול דילמה דומה, אל תהססו ליצור איתנו קשר ונשמח לסייע במציאת הפתרון המתאים ביותר עבורכם. אנחנו מבינים בדיוק כמה הדילמה מורכבת ולא פשוטה. אז במקום להתמודד עם זה לבד, אנחנו מזמינים אתכם להיעזר בצוות מומחים מנוסים שעשה בדיוק תהליכים כאלו בארגונים רבים.