מה חשוב לדעת לפני החלפת ERP?

ההחלטה הארגונית להחליף מערכת ERP נחשבת כאירוע משמעותי, כזה שלא רק כרוך בשיקולים רבים אבל גם בעל השפעה רחבה על פעילות הארגון. ריכזנו כמה מאפיינים ושיקולים הקשורים להחלטה הזו:

שיקולים ומוטיבציה עסקית: הרבה לפני הטכנולוגיה, שיקולים ותעדופם עסקיים הם מה שמובילים להחלטה להחליף מערכת ERP. ארגונים צריכים לחקור ולמפות את סך השיקולים העסקיים שמייצרים את המוטיבציה לבחון אפשרות כזו. לרוב יהיה מדובר בפערים טכנולוגיים המייצרים אתגר הולך ומתרחב בין הצרכים העסקיים לבין היכולת הטכנולוגית לספק מענה יעיל. למשל האם המערכת תומכת ברב חברתיות, מתממשקת עם תהליכי ניהול מוצר, עצם ההגדרה של פערים אלו היא סובייקטיבית ומשתנה מארגון אחד לאחר, ולכן נדרשת העמקה כדי לאמוד את עומקה. הפערים יכולים להיות גם סביב מרכיב עלויות, התחזוקה, ההשקעה הנדרשת בכוח אדם לאורך השנה, הנחיות רגולטוריות ומידת גמישותה ויכולתה של המערכת הנוכחית לתמוך בהתרחבות העסקית.

אתגרים ונקודות כאב: שקיפות וכנות פנימית לגבי יכולות ומאפייני המערכת הקיימת הינם קריטיים כבסיס לקבלת ההחלטה: ארגונים חייבים לייצר שיחה פתוחה במטרה להבין לעומק את נקודות הכאב והאתגרים שלא מקבלים מענה: האם קיים פער טכנולוגי? יכולת המערכת ליצור ממשקים ואינטגרציות מול מערכות חיצוניות? (האם למשל המערכת תומכת ברב חברתיות, האם היא מספקת חיבור אינטגרלי ל-WMS, האם תומכת בתהליכי השרשרת האספקה? בתהליכי ניהול המוצר ועוד), האם חווית השימוש מיושנת ולא עדכנית? האם המערכת הנוכחית פשוט מתקרבת ל-End Of Life שלה? נושאי נגישות ועוד.

מגמות טכנולוגיות: סט נוסף של שיקולים לגבי האפשרות להחלפת מערכת ERP נוגע במגמות חיצוניות לארגון, גם הן בעלות מאפיינים טכנולוגיים-עסקיים: נשאלת השאלה מה מידת ההתאמה בין המערכת הקיימת לבין מגמות טכנולוגיות והצורך של ארגונים להתחבר ולהתאים עצמם אליהן, למשל: מחשוב ענן, תעשיית ה- Open Api's, בנקאות פתוחה, AI, IoT, ועוד. אי היכולת להתחבר למגמות טכנולוגיות שכאלו מגדילים את הפער באפשרויות העסקיות של הארגון, מה שמגביל ופוגע ביכולת לייצר בידול עסקי בשוק תחרותי.

העמקה, הרחבה והסתכלות קדימה: כל ארגון חייב לשאול את עצמו בהתנהלות השוטפת כיצד הוא רואה עצמו מתמודד עם הקדמה הטכנולוגית, שוק תחרותי ורווי אתגרים, ציפיה צרכנית משתנה ועוד שלל גורמי השפעה שמייצרים אתגר על המערכות הקיימות. סוגיות כמו האבולוציה של מערכות ה- ERP לכיוון אזורי התמחות מקצועיים, ההתמודדות עם כמויות הולכות וגדלות של דאטה ממקורות חיצוניים, החשיבות של הנגשת Data intelligence להנהלת הארגון ועוד, מהווים שאלות קריטיות בסט השיקולים. מצד שני, ככל שמתרחקים מה-Plain Vanilla כך מורכב וגם מסוכן יותר לשדרוג. הכניסה של רוב הארגונים לתהליך השדרוג רק כתוצאה מהצורך להתמודד עם ה-ה-End Of Life שלה מסתכנים בפרויקטים מורכבים, ארוכים וכמובן – יקרים.

אל מול מגוון השאלות, השיקולים והמשמעויות הללו, לא בכדי ארגונים רבים מחפשים גורמים מקצועיים ומנוסים שיוכלו ללוות אותם בתהליך המורכב והרגיש הזה. זו בדיוק אחת מהצעות הערך שאנחנו בשטראוס אסטרטגיה מציעים לארגונים: לסייע בגיבוש החלטה מושכלת ומבוססת האם נכון לשדרג את מערכת ה-ERP, כיצד נכון לבצע את המעבר (מתי, באיזו שיטת ביצוע, באיזו תצורה ומפת דרכים ליישום מלא).

צוות המומחים המנוסה שלנו ישמח לסייע ולשמוע על הצרכים והאתגרים הספציפיים שלכם כדי להתאים תהליך ייעודי שתפור למידות הארגון.

עוד כתבות עבורך

כשמערך הדיגיטל פגש את X- Labs נולד G-Labs, האקסלרטור למשרדי במשרדי הממשלה

אחד מהמהלכים המרתקים והמיוחדים בשנת 2024, הוא ללא ספק תוכנית G-Labs האקסלרטור המשותף לשטראוס, מערך הדיגיטל הלאומי ו- Google המבוססת על X-Labs (תוכנית מבית שטראוס אסטרטגיה ליצירת האצה מבוססת יזמות וחדשנות בארגונים).

בתוכנית משתתפים שלושה משרדי ממשלה: משרד החוץ, משרד החקלאות  ומשרדהעבודה, לכולם אתגרים רבים בטרנספורמציה הדיגיטלית.

הצוותים המשרדים מורכבים מצוותים מנצחים מהגופים העסקים והטכנולוגים מרחבי המשרד.

מטרת התוכנית הינה יצירת שירות משמעותי בכל משרד שיפגוש את אזרחי המדינה, במטרה להעניק שירות מהיר יעיל וממוקד יותר. המיזמים שנולדים בתכניות השונות אמורים לסייע לא רק לעובדות ועובדי המשרד בתפעול בעבודה השוטפת, אלא גם נועדו להציע לאזרחי המדינה ליהנות משירות מהיר, יעיל וממוקד יותר, כשחלק לא מבוטל מהפתרונות מבוססים על טכנולוגיות  AI.

כמו כל תכנית X- Labs שאנו מיישמים בארגונים השונים, גם בעבודה עם משרדי הממשלה המיזמים והפתרונות שעולים מגיעים מהשטח כלפי מעלה, מתוך ההבנה העמוקה והבסיסית של צורכי הלקוחות (הלא הם אזרחי המדינה), המבקשים לקבל מענה מקצועי, מהיר ויעיל לצרכים שלהם. אופי התכנית מאפשרת לצוותים השונים לתקף את הרעיונות והפתרונות בשיטה מהירה מול השטח, כדי לוודא שהם אכן מהווים פתרון יעיל לצרכים השונים.

כל משרד ממשלתי מלווה על ידי שני מנטורים מקצועיים של שטראוס: אחד עסקיוהשני טכנולוגי וביחד עם המומחים ממערך הדיגיטל ו-  Google Cloud Israel המבינים את האתגר העסקי לעומק, מבינים את מנעד הפתרונות האפשריים ויודעים לנווט את הצוות המקצועי לבחירת הפתרון המתאים ביותר לצורך.

מטרת התכנית היא לייצר לאותם משרדים תשתית טכנולוגית מתקדמת ביותר על בסיס הענן הממשלתי נימבוס ביחד עם כלים, מתודות ושיטות עבודה שיאפשרו בהמשך למשרדים לייצר באופן שוטף ורציף עוד ועוד שירותים דיגיטליים בצורה מהירה, ממוקדת, בעלת ערך עם מדידה מתמדת ושיפור ובכך להאיץ את הטרנספורמציה הדיגיטלית בכל משרד ומשרד.

מרגשת במיוחד העובדה שהפתרונות הנולדים בתכניות הללו יפגשו בהקדם את כולנו, אזרחי המדינה בתקשורת מול משרדי הממשלה השונים, ובתקווה יעניקו לכולנו ערך מוסף משמעותי.

ובנימה אישית, המגזר הציבורי עובר שינוי גדול ונלחם בימים אלה למתן שירות יעיל ואפקטיבי לאזרחי מדינת ישראל. אנו נפעמים מאיכות הא.נשים, המחויבות האישית של כל אחת ואחד למתן מצוינות בשירות הלאומי ממשלתי.

אנו מבטיחים לכם שתפגשו בקרוב מאד את השירותים החדשים ובתקווה שיעניקו לכולנו ערך מוסף משמעותי.

המהפיכה הדיגיטלית בענף הבריאית והרפואה: פרק ה-6# בפודקאסט

המהפיכה הדיגיטלית בענף הבריאות והרפואה: בפרק ה-6# בפודקאסט שלנו, מתארחת ליאורה שכטר סמנכ״לית דיגיטל ומערכות מידע של קבוצת שירותי בריאות כללית שמשתפת אודות השינויים האדירים העסקיים והטכנולוגיים החלים בעולם הבריאות והרפואה, על ההשפעה והמעורבות הטכנולוגית העמוקה וכמובן- AI. האזנה נעימה!

 

להחליף או לא להחליף? זו השאלה

ארגונים רבים מוצאים עצמם ניצבים מול דילמה לא פשוטה: השקעתם משאבים יקרים מזמנכם וכספי החברה כדי לבנות או להטמיע מערכת ליבה, כזו שהובטח לכם שתשדרג את הפעילות העסקית מקצה לקצה, אבל כל הסימנים בשטח מראים שהדרך עד ליישום החזון עוד ארוכה ומורכבת, ובמקרה הפחות טוב אתם מגיעים למסקנה שהפתרון שנבחר פשוט אינו מתאים לארגון.

אז מה עושים? האם לעצור ולבחון מחדש זו בכלל אופציה? איך נבוא למנכ״ל/ית ונשקף את הדילמה? ומה לגבי כל הזמן והמשאבים הנוספים שכבר הושקעו? אלו ללא ספק שאלות מורכבות, שאינן קשורות לתקציב בלבד.

תהיו בטוחים שאתם לא לבד, ובטח שלא האחרונים הניצבים מול דילמה מורכבת שכזו. המשימה החשובה באמת שאיתה צריך להתמודד, היא מה עושים מפה הלאה? ומי יכול ללוות אתכם בדרך לגיבוש ההחלטה הנכונה עבורכם?

צוות המומחים של שטראוס למוד ניסיון בליווי חברות וארגונים רבים בדיוק בצומת ההחלטה הזו. בעיקר, אנחנו מבינים את הכאבים והצרכים שלכם, ונמצאים פה כדי לסייע עד מציאת הפתרון האופטימלי עבורכם.

דוגמה לחברה שכזו היא טל לימוזין שהיא חלק מקבוצת ממן, החברה המובילה בשוק שירותי ההסעות VIP לגופים מוסדיים וללקוחות פרטיים, שפנתה אלינו כדי לבצע בחינה מחודשת של מערכת הליבה הוותיקה של החברה (מערכת שפותחה לפני עשרות שנים על ידי צוות מפתחים קטן). כמו חברות רבות נוספות, עם השנים וההתקדמות העסקית והטכנולוגית, טבעי שעולה צורך לוודא שמערכת הליבה תומכת ומספקת מענה הולם לצרכים העסקיים, התפעוליים והטכנולוגיים העדכניים ושהמערכת תהיה מסוגלת לתת מענה גם לצרכים העתידיים
צוות המומחים שלנו עבד יד ביד עם הצוות של טל לימוזין וממן, בתהליך קצר וממוקד במסגרתו נבחנה המערכת הקיימת, רוכזו הצרכים העסקיים (הקיימים והעתידיים) מהיחידות השונות בחברה, מופו הפערים המרכזיים ואפילו נבחנו מספר חלופות חיצוניות. בסופו של דבר, לאחר שיכלול כל הנתונים שנאספו, הומלץ לבחון את ההתאמה של 3 מערכות ב-short list כחלופה למערכת הקיימת.

מניסיוננו, רק בתהליך הוליסטי המשלב את כל הגורמים העסקיים בחברה ובקבוצה (הצד העסקי, הטכנולוגי, התפעולי, והשיווקי) ובתהליך עבודה שקוף וכנה ניתן לגשת בצורה הנכונה לבחינת פתרונות שהם קריטיים לארגון. שיקוף המאפיינים החשובים לכל מחלקה ואגף, אל מול תיקוף וניתוח המשמעויות הטכנולוגיות מהווה חלק מהותי בתהליך בבחירה הסופית של פתרון עסקי.

 

אם גם אתם ניצבים מול דילמה דומה, אל תהססו ליצור איתנו קשר ונשמח לסייע במציאת הפתרון המתאים ביותר עבורכם. אנחנו מבינים בדיוק כמה הדילמה מורכבת ולא פשוטה. אז במקום להתמודד עם זה לבד, אנחנו מזמינים אתכם להיעזר בצוות מומחים מנוסים שעשה בדיוק תהליכים כאלו בארגונים רבים.