הדרך של מרכבה לארגון מכוון מוצר

הידעת? מרכבה היא בית תכנה ממשלתי תחת חטיבת הדאטה, חדשנות ודיגיטל באגף החשב הכללי במשרד האוצר.

מרכבה אחראית על פיתוח, תחזוקה והטמעה של יישומים דיגיטליים רוחביים לניהול אפקטיבי של משאבי ונכסי הממשלה במטה וכלל משרדי הממשלה (משאבי אנוש, שכר, פיננסי, רכש, תמיכות, ניהול החוב, נכסי המדינה ועוד). שירותי ומוצרי היחידה מספקים מענה טכנולוגי בעל ערך עסקי עבור עשרות אלפי משתמשים – לחטיבות העסקיות במטה, משרדי הממשלה, ספקים, אזרחים עמותות וגופים נתמכים.

כיחידה טכנולוגית בעלת חשיבות והשפעה רוחבית אדירה העוסקת כל הזמן בחתירה למצוינות תוך הטמעת תהליכי שיפור מתמיד – החלה היחידה לפעול לשיפור מתודולוגיות ותהליכי העבודה, במטרה לדייק את המוצרים, תהליכי ה Delivery , המיקוד והערך העסקי שהיא מעניקה ללקוחותיה. ההנהלה הבכירה באגף החשב הכללי ומנהל היחידה ביחד עם מערך הדיגיטל שליוו את התהליך מתחילתו (החשב הכללי – יהלי רוטנברג, אביתר פרץ – סגן בכיר לחשב הכללי ומנהל חטיבת הדאטה, חדשנות ודיגיטל ומנהל יחידת מרכבה – ישראל מור חי, אשר דולב סמנכ"ל אסטרטגיה ובניין הכח במערך הדיגיטל הלאומי) בחרו במומחים של שטראוס אסטרטגיה כדי לבנות תוכנית אסטרטגית רב ממדית שתתמקד בהיבטים הטכנולוגיים ומודל הפעלה הנוכחי על מנת להביא את היחידה לקפיצת מדרגה אסטרטגית ולעבור להיות ארגון מכוון מוצר ולקוח המתבסס על מתודולוגיות פיתוח מוצר בגישות מודרניות, אג׳יליות וחדשניות באמצעות ניתוח מתודי ורב מימדי של הארכיטקטורה, הטכנולוגיה, נוהלי ושיטות עבודה הקיימות, תוך הסתכלות כנה ועדכנית על הצרכים העסקיים של לקוחותיה השונים.

יחידת מרכבה, הדוגלת באימוץ הסתכלות מכוונת צרכי לקוח, בחרה להשקיע משאבים רבים בשיפור היעילות והאפקטיביות שלה עצמה, משלב הייזום של פרויקטים חדשים ועד ההשקה בייצור. כדי להשיג מטרה זו, מנהלות ומנהלי היחידה נדרשים לשאול את השאלות הנכונות, לאתגר הנחות יסוד מקובלות, לאמץ שיטות עבודה רזות ודינמיות במטרה לדייק את הערך העסקי של הלקוחות השונים. התהליך המשותף עם צוות המומחים של שטראוס אסטרטגיה כלל שימוש במתודות עבודה המקובלות בעולם היזמות, כלים המאפשרים לייצר חשיבה אסטרטגית הוליסטית על המיזם/הפרויקט, מהזווית הארגונית והמוצרית.

מה התקבל בסוף התהליך? יחידת מרכבה הגיעה לתובנות משמעותיות על כל אחד מהמיזמים שבניהולה. היא חידדה את עצם ההגדרה של מי הלקוחות שלה, סוגי המוצרים והשירותים שהם מצפים לקבל ממנה, מה השיטה האפקטיבית ביותר לייצר חדשנות והאצה דיגיטלית. בנוסף, מנהלי היחידה קיבלו כלים פרקטיים המאפשרים ליחידה להפוך ליחידה מוכוונת ניהול מוצר בשיטות עבודה חדשניות, ממוקדות ערך עסקי מובהק, גישה שתלווה את היחידה בכל שרות קיים וחדש בניהולה.

אנחנו רוצים להודות ליהלי רוטנברג החשב הכללי, אביתר פרץ סמנכ״ל חדשנות, דיגיטל ודאטה בחשב הכללי, ישראל מור חי מנהל מרכבה ואשר דולב סמנכ"ל אסטרטגיה ובניין הכח במערך הדיגיטל הלאומי על השותפות והאמון בשלב כל כך קריטי של הארגון והרצון האמיתי לעשות שינוי משמעותי בהסתכלות על הערך למשרדי הממשלה והאזרחים.

עוד כתבות עבורך

כשמערך הדיגיטל פגש את X- Labs נולד G-Labs, האקסלרטור למשרדי במשרדי הממשלה

אחד מהמהלכים המרתקים והמיוחדים בשנת 2024, הוא ללא ספק תוכנית G-Labs האקסלרטור המשותף לשטראוס, מערך הדיגיטל הלאומי ו- Google המבוססת על X-Labs (תוכנית מבית שטראוס אסטרטגיה ליצירת האצה מבוססת יזמות וחדשנות בארגונים).

בתוכנית משתתפים שלושה משרדי ממשלה: משרד החוץ, משרד החקלאות  ומשרדהעבודה, לכולם אתגרים רבים בטרנספורמציה הדיגיטלית.

הצוותים המשרדים מורכבים מצוותים מנצחים מהגופים העסקים והטכנולוגים מרחבי המשרד.

מטרת התוכנית הינה יצירת שירות משמעותי בכל משרד שיפגוש את אזרחי המדינה, במטרה להעניק שירות מהיר יעיל וממוקד יותר. המיזמים שנולדים בתכניות השונות אמורים לסייע לא רק לעובדות ועובדי המשרד בתפעול בעבודה השוטפת, אלא גם נועדו להציע לאזרחי המדינה ליהנות משירות מהיר, יעיל וממוקד יותר, כשחלק לא מבוטל מהפתרונות מבוססים על טכנולוגיות  AI.

כמו כל תכנית X- Labs שאנו מיישמים בארגונים השונים, גם בעבודה עם משרדי הממשלה המיזמים והפתרונות שעולים מגיעים מהשטח כלפי מעלה, מתוך ההבנה העמוקה והבסיסית של צורכי הלקוחות (הלא הם אזרחי המדינה), המבקשים לקבל מענה מקצועי, מהיר ויעיל לצרכים שלהם. אופי התכנית מאפשרת לצוותים השונים לתקף את הרעיונות והפתרונות בשיטה מהירה מול השטח, כדי לוודא שהם אכן מהווים פתרון יעיל לצרכים השונים.

כל משרד ממשלתי מלווה על ידי שני מנטורים מקצועיים של שטראוס: אחד עסקיוהשני טכנולוגי וביחד עם המומחים ממערך הדיגיטל ו-  Google Cloud Israel המבינים את האתגר העסקי לעומק, מבינים את מנעד הפתרונות האפשריים ויודעים לנווט את הצוות המקצועי לבחירת הפתרון המתאים ביותר לצורך.

מטרת התכנית היא לייצר לאותם משרדים תשתית טכנולוגית מתקדמת ביותר על בסיס הענן הממשלתי נימבוס ביחד עם כלים, מתודות ושיטות עבודה שיאפשרו בהמשך למשרדים לייצר באופן שוטף ורציף עוד ועוד שירותים דיגיטליים בצורה מהירה, ממוקדת, בעלת ערך עם מדידה מתמדת ושיפור ובכך להאיץ את הטרנספורמציה הדיגיטלית בכל משרד ומשרד.

מרגשת במיוחד העובדה שהפתרונות הנולדים בתכניות הללו יפגשו בהקדם את כולנו, אזרחי המדינה בתקשורת מול משרדי הממשלה השונים, ובתקווה יעניקו לכולנו ערך מוסף משמעותי.

ובנימה אישית, המגזר הציבורי עובר שינוי גדול ונלחם בימים אלה למתן שירות יעיל ואפקטיבי לאזרחי מדינת ישראל. אנו נפעמים מאיכות הא.נשים, המחויבות האישית של כל אחת ואחד למתן מצוינות בשירות הלאומי ממשלתי.

אנו מבטיחים לכם שתפגשו בקרוב מאד את השירותים החדשים ובתקווה שיעניקו לכולנו ערך מוסף משמעותי.

המהפיכה הדיגיטלית בענף הבריאית והרפואה: פרק ה-6# בפודקאסט

המהפיכה הדיגיטלית בענף הבריאות והרפואה: בפרק ה-6# בפודקאסט שלנו, מתארחת ליאורה שכטר סמנכ״לית דיגיטל ומערכות מידע של קבוצת שירותי בריאות כללית שמשתפת אודות השינויים האדירים העסקיים והטכנולוגיים החלים בעולם הבריאות והרפואה, על ההשפעה והמעורבות הטכנולוגית העמוקה וכמובן- AI. האזנה נעימה!

 

להחליף או לא להחליף? זו השאלה

ארגונים רבים מוצאים עצמם ניצבים מול דילמה לא פשוטה: השקעתם משאבים יקרים מזמנכם וכספי החברה כדי לבנות או להטמיע מערכת ליבה, כזו שהובטח לכם שתשדרג את הפעילות העסקית מקצה לקצה, אבל כל הסימנים בשטח מראים שהדרך עד ליישום החזון עוד ארוכה ומורכבת, ובמקרה הפחות טוב אתם מגיעים למסקנה שהפתרון שנבחר פשוט אינו מתאים לארגון.

אז מה עושים? האם לעצור ולבחון מחדש זו בכלל אופציה? איך נבוא למנכ״ל/ית ונשקף את הדילמה? ומה לגבי כל הזמן והמשאבים הנוספים שכבר הושקעו? אלו ללא ספק שאלות מורכבות, שאינן קשורות לתקציב בלבד.

תהיו בטוחים שאתם לא לבד, ובטח שלא האחרונים הניצבים מול דילמה מורכבת שכזו. המשימה החשובה באמת שאיתה צריך להתמודד, היא מה עושים מפה הלאה? ומי יכול ללוות אתכם בדרך לגיבוש ההחלטה הנכונה עבורכם?

צוות המומחים של שטראוס למוד ניסיון בליווי חברות וארגונים רבים בדיוק בצומת ההחלטה הזו. בעיקר, אנחנו מבינים את הכאבים והצרכים שלכם, ונמצאים פה כדי לסייע עד מציאת הפתרון האופטימלי עבורכם.

דוגמה לחברה שכזו היא טל לימוזין שהיא חלק מקבוצת ממן, החברה המובילה בשוק שירותי ההסעות VIP לגופים מוסדיים וללקוחות פרטיים, שפנתה אלינו כדי לבצע בחינה מחודשת של מערכת הליבה הוותיקה של החברה (מערכת שפותחה לפני עשרות שנים על ידי צוות מפתחים קטן). כמו חברות רבות נוספות, עם השנים וההתקדמות העסקית והטכנולוגית, טבעי שעולה צורך לוודא שמערכת הליבה תומכת ומספקת מענה הולם לצרכים העסקיים, התפעוליים והטכנולוגיים העדכניים ושהמערכת תהיה מסוגלת לתת מענה גם לצרכים העתידיים
צוות המומחים שלנו עבד יד ביד עם הצוות של טל לימוזין וממן, בתהליך קצר וממוקד במסגרתו נבחנה המערכת הקיימת, רוכזו הצרכים העסקיים (הקיימים והעתידיים) מהיחידות השונות בחברה, מופו הפערים המרכזיים ואפילו נבחנו מספר חלופות חיצוניות. בסופו של דבר, לאחר שיכלול כל הנתונים שנאספו, הומלץ לבחון את ההתאמה של 3 מערכות ב-short list כחלופה למערכת הקיימת.

מניסיוננו, רק בתהליך הוליסטי המשלב את כל הגורמים העסקיים בחברה ובקבוצה (הצד העסקי, הטכנולוגי, התפעולי, והשיווקי) ובתהליך עבודה שקוף וכנה ניתן לגשת בצורה הנכונה לבחינת פתרונות שהם קריטיים לארגון. שיקוף המאפיינים החשובים לכל מחלקה ואגף, אל מול תיקוף וניתוח המשמעויות הטכנולוגיות מהווה חלק מהותי בתהליך בבחירה הסופית של פתרון עסקי.

 

אם גם אתם ניצבים מול דילמה דומה, אל תהססו ליצור איתנו קשר ונשמח לסייע במציאת הפתרון המתאים ביותר עבורכם. אנחנו מבינים בדיוק כמה הדילמה מורכבת ולא פשוטה. אז במקום להתמודד עם זה לבד, אנחנו מזמינים אתכם להיעזר בצוות מומחים מנוסים שעשה בדיוק תהליכים כאלו בארגונים רבים.