דוראל בצמיחה עסקית: אסטרטגיה למערכות מידע

כיצד משלבים חדשנות טכנולוגית עם צמיחה עסקית בלתי פוסקת? הצצה אל תוך המהלך האסטרטגי שהובלנו ביחד עם קבוצת דוראל

קבוצת דוראל – חברה יזמית גלובלית מובילה בתחום האנרגיות המתחדשות, הוקמה בשנת 2007 כחלוצה בתחומה ומאז לא מפסיקה לחדש ולהיות צעד אחד לפני כולם. פרט לצבר הפרויקטים העצום של החברה הכולל פרויקטים סולאריים בשילוב אגירת אנרגיה, פרויקטים אגרו וולטאיים ומימן ירוק, דוראל גם מספקת חשמל ירוק לצרכנים גדולים במשק הישראלי ומחזיקה בזרוע השקעות וחדשנות טכנולוגית.

בדוראל מבינים את החשיבות של התאמת הטכנולוגיה לחזון העסקי ונערכים לקראת העתיד בכל התחומים. הצורך לתת מענה להתפתחות וגודל החברה, הוביל את דוראל לגבש אסטרטגיה חדשה למערכות מידע תוך ניצול מקסימלי של משאבים וידע טכנולוגי.

דוראל בחרה בשטראוס אסטרטגיה להוביל מהלך שיביא לקפיצה הטכנולוגית הנדרשת שתתמוך בצמיחה העסקית של החברה. ביחד בנינו אסטרטגיית מערכות מידע מקיפה ומותאמת לצרכיה הייחודיים בהובלת המומחיות והמומחים של שטראוס אסטרטגיה, אירית נוסל, אולגה לב-ארי, איתי טוהר, חיים שטרנברג ונאוה לביא. התוכנית משלבת את הרבדים העסקיים, הטכנולוגיים והארגוניים לקידום היעדים העסקיים של החברה.

התוצאות:
1. שיפור וניהול הפעילות היזמית – להרחבת בסיס הייצור ואגירת האנרגיה של החברה

2. בניית מפת דרכים טכנולוגית – יחד עם תכנית עבודה פרקטית שנועדה לטפל במיקודים העסקיים שהוגדרו

3. שדרוג ניהול נכסים – שדרוג משמעותי בניהול הנכסים הקיימים, עם היערכות לגידול מאסיבי

4. מינוף הדאטה – פיתוח כלי BI מתקדם לאיסוף, תחקור וקבלת החלטות מבוססות על נתונים, מהלך המאפשר חדשנות ותחזית עתידית מדויקת יותר

5. בניית גוף מערכות מידע מוביל – גוף זה יסייע לקבוצת דוראל להתמודד עם האתגרים הגדולים העומדים בפניה תוך כדי קידום את היעדים העסקיים

6. גישה אסטרטגית לניהול המידע – המאפשרת לחברה להגיב במהירות וביעילות לשינויים בשוק, תוך כדי שמירה על גמישות וחדשנות

רוצים להביע את תודתנו העמוקה לקבוצת דוראל, ובמיוחד ליוני חנציס, המשנה למנכ"ל, ירדן יצחקי, סמנכ"ל ההנדסה והטכנולוגיות, וליעל טואף, מנהלת מערכות המידע של קבוצת דוראל, על שיתוף הפעולה המוצלח. צוות המנהלים של דוראל הפגין מחויבות, חדשנות ומקצוענות בכל שלב של הפרויקט.

אנו מצפים להמשיך וללוות את יישום האסטרטגיה בשטח, ולראות כיצד התכנית המדויקת והחדשנית שנבנתה יחד תתרום להצלחתה העסקית ולגידול של קבוצת דוראל בשנים הקרובות.

עוד כתבות עבורך

כשמערך הדיגיטל פגש את X- Labs נולד G-Labs, האקסלרטור למשרדי במשרדי הממשלה

אחד מהמהלכים המרתקים והמיוחדים בשנת 2024, הוא ללא ספק תוכנית G-Labs האקסלרטור המשותף לשטראוס, מערך הדיגיטל הלאומי ו- Google המבוססת על X-Labs (תוכנית מבית שטראוס אסטרטגיה ליצירת האצה מבוססת יזמות וחדשנות בארגונים).

בתוכנית משתתפים שלושה משרדי ממשלה: משרד החוץ, משרד החקלאות  ומשרדהעבודה, לכולם אתגרים רבים בטרנספורמציה הדיגיטלית.

הצוותים המשרדים מורכבים מצוותים מנצחים מהגופים העסקים והטכנולוגים מרחבי המשרד.

מטרת התוכנית הינה יצירת שירות משמעותי בכל משרד שיפגוש את אזרחי המדינה, במטרה להעניק שירות מהיר יעיל וממוקד יותר. המיזמים שנולדים בתכניות השונות אמורים לסייע לא רק לעובדות ועובדי המשרד בתפעול בעבודה השוטפת, אלא גם נועדו להציע לאזרחי המדינה ליהנות משירות מהיר, יעיל וממוקד יותר, כשחלק לא מבוטל מהפתרונות מבוססים על טכנולוגיות  AI.

כמו כל תכנית X- Labs שאנו מיישמים בארגונים השונים, גם בעבודה עם משרדי הממשלה המיזמים והפתרונות שעולים מגיעים מהשטח כלפי מעלה, מתוך ההבנה העמוקה והבסיסית של צורכי הלקוחות (הלא הם אזרחי המדינה), המבקשים לקבל מענה מקצועי, מהיר ויעיל לצרכים שלהם. אופי התכנית מאפשרת לצוותים השונים לתקף את הרעיונות והפתרונות בשיטה מהירה מול השטח, כדי לוודא שהם אכן מהווים פתרון יעיל לצרכים השונים.

כל משרד ממשלתי מלווה על ידי שני מנטורים מקצועיים של שטראוס: אחד עסקיוהשני טכנולוגי וביחד עם המומחים ממערך הדיגיטל ו-  Google Cloud Israel המבינים את האתגר העסקי לעומק, מבינים את מנעד הפתרונות האפשריים ויודעים לנווט את הצוות המקצועי לבחירת הפתרון המתאים ביותר לצורך.

מטרת התכנית היא לייצר לאותם משרדים תשתית טכנולוגית מתקדמת ביותר על בסיס הענן הממשלתי נימבוס ביחד עם כלים, מתודות ושיטות עבודה שיאפשרו בהמשך למשרדים לייצר באופן שוטף ורציף עוד ועוד שירותים דיגיטליים בצורה מהירה, ממוקדת, בעלת ערך עם מדידה מתמדת ושיפור ובכך להאיץ את הטרנספורמציה הדיגיטלית בכל משרד ומשרד.

מרגשת במיוחד העובדה שהפתרונות הנולדים בתכניות הללו יפגשו בהקדם את כולנו, אזרחי המדינה בתקשורת מול משרדי הממשלה השונים, ובתקווה יעניקו לכולנו ערך מוסף משמעותי.

ובנימה אישית, המגזר הציבורי עובר שינוי גדול ונלחם בימים אלה למתן שירות יעיל ואפקטיבי לאזרחי מדינת ישראל. אנו נפעמים מאיכות הא.נשים, המחויבות האישית של כל אחת ואחד למתן מצוינות בשירות הלאומי ממשלתי.

אנו מבטיחים לכם שתפגשו בקרוב מאד את השירותים החדשים ובתקווה שיעניקו לכולנו ערך מוסף משמעותי.

המהפיכה הדיגיטלית בענף הבריאית והרפואה: פרק ה-6# בפודקאסט

המהפיכה הדיגיטלית בענף הבריאות והרפואה: בפרק ה-6# בפודקאסט שלנו, מתארחת ליאורה שכטר סמנכ״לית דיגיטל ומערכות מידע של קבוצת שירותי בריאות כללית שמשתפת אודות השינויים האדירים העסקיים והטכנולוגיים החלים בעולם הבריאות והרפואה, על ההשפעה והמעורבות הטכנולוגית העמוקה וכמובן- AI. האזנה נעימה!

 

להחליף או לא להחליף? זו השאלה

ארגונים רבים מוצאים עצמם ניצבים מול דילמה לא פשוטה: השקעתם משאבים יקרים מזמנכם וכספי החברה כדי לבנות או להטמיע מערכת ליבה, כזו שהובטח לכם שתשדרג את הפעילות העסקית מקצה לקצה, אבל כל הסימנים בשטח מראים שהדרך עד ליישום החזון עוד ארוכה ומורכבת, ובמקרה הפחות טוב אתם מגיעים למסקנה שהפתרון שנבחר פשוט אינו מתאים לארגון.

אז מה עושים? האם לעצור ולבחון מחדש זו בכלל אופציה? איך נבוא למנכ״ל/ית ונשקף את הדילמה? ומה לגבי כל הזמן והמשאבים הנוספים שכבר הושקעו? אלו ללא ספק שאלות מורכבות, שאינן קשורות לתקציב בלבד.

תהיו בטוחים שאתם לא לבד, ובטח שלא האחרונים הניצבים מול דילמה מורכבת שכזו. המשימה החשובה באמת שאיתה צריך להתמודד, היא מה עושים מפה הלאה? ומי יכול ללוות אתכם בדרך לגיבוש ההחלטה הנכונה עבורכם?

צוות המומחים של שטראוס למוד ניסיון בליווי חברות וארגונים רבים בדיוק בצומת ההחלטה הזו. בעיקר, אנחנו מבינים את הכאבים והצרכים שלכם, ונמצאים פה כדי לסייע עד מציאת הפתרון האופטימלי עבורכם.

דוגמה לחברה שכזו היא טל לימוזין שהיא חלק מקבוצת ממן, החברה המובילה בשוק שירותי ההסעות VIP לגופים מוסדיים וללקוחות פרטיים, שפנתה אלינו כדי לבצע בחינה מחודשת של מערכת הליבה הוותיקה של החברה (מערכת שפותחה לפני עשרות שנים על ידי צוות מפתחים קטן). כמו חברות רבות נוספות, עם השנים וההתקדמות העסקית והטכנולוגית, טבעי שעולה צורך לוודא שמערכת הליבה תומכת ומספקת מענה הולם לצרכים העסקיים, התפעוליים והטכנולוגיים העדכניים ושהמערכת תהיה מסוגלת לתת מענה גם לצרכים העתידיים
צוות המומחים שלנו עבד יד ביד עם הצוות של טל לימוזין וממן, בתהליך קצר וממוקד במסגרתו נבחנה המערכת הקיימת, רוכזו הצרכים העסקיים (הקיימים והעתידיים) מהיחידות השונות בחברה, מופו הפערים המרכזיים ואפילו נבחנו מספר חלופות חיצוניות. בסופו של דבר, לאחר שיכלול כל הנתונים שנאספו, הומלץ לבחון את ההתאמה של 3 מערכות ב-short list כחלופה למערכת הקיימת.

מניסיוננו, רק בתהליך הוליסטי המשלב את כל הגורמים העסקיים בחברה ובקבוצה (הצד העסקי, הטכנולוגי, התפעולי, והשיווקי) ובתהליך עבודה שקוף וכנה ניתן לגשת בצורה הנכונה לבחינת פתרונות שהם קריטיים לארגון. שיקוף המאפיינים החשובים לכל מחלקה ואגף, אל מול תיקוף וניתוח המשמעויות הטכנולוגיות מהווה חלק מהותי בתהליך בבחירה הסופית של פתרון עסקי.

 

אם גם אתם ניצבים מול דילמה דומה, אל תהססו ליצור איתנו קשר ונשמח לסייע במציאת הפתרון המתאים ביותר עבורכם. אנחנו מבינים בדיוק כמה הדילמה מורכבת ולא פשוטה. אז במקום להתמודד עם זה לבד, אנחנו מזמינים אתכם להיעזר בצוות מומחים מנוסים שעשה בדיוק תהליכים כאלו בארגונים רבים.