כשמערך הדיגיטל פגש את X- Labs נולד G-Labs, האקסלרטור למשרדי במשרדי הממשלה

אחד מהמהלכים המרתקים והמיוחדים בשנת 2024, הוא ללא ספק תוכנית G-Labs האקסלרטור המשותף לשטראוס, מערך הדיגיטל הלאומי ו- Google המבוססת על X-Labs (תוכנית מבית שטראוס אסטרטגיה ליצירת האצה מבוססת יזמות וחדשנות בארגונים).

בתוכנית משתתפים שלושה משרדי ממשלה: משרד החוץ, משרד החקלאות  ומשרדהעבודה, לכולם אתגרים רבים בטרנספורמציה הדיגיטלית.

הצוותים המשרדים מורכבים מצוותים מנצחים מהגופים העסקים והטכנולוגים מרחבי המשרד.

מטרת התוכנית הינה יצירת שירות משמעותי בכל משרד שיפגוש את אזרחי המדינה, במטרה להעניק שירות מהיר יעיל וממוקד יותר. המיזמים שנולדים בתכניות השונות אמורים לסייע לא רק לעובדות ועובדי המשרד בתפעול בעבודה השוטפת, אלא גם נועדו להציע לאזרחי המדינה ליהנות משירות מהיר, יעיל וממוקד יותר, כשחלק לא מבוטל מהפתרונות מבוססים על טכנולוגיות  AI.

כמו כל תכנית X- Labs שאנו מיישמים בארגונים השונים, גם בעבודה עם משרדי הממשלה המיזמים והפתרונות שעולים מגיעים מהשטח כלפי מעלה, מתוך ההבנה העמוקה והבסיסית של צורכי הלקוחות (הלא הם אזרחי המדינה), המבקשים לקבל מענה מקצועי, מהיר ויעיל לצרכים שלהם. אופי התכנית מאפשרת לצוותים השונים לתקף את הרעיונות והפתרונות בשיטה מהירה מול השטח, כדי לוודא שהם אכן מהווים פתרון יעיל לצרכים השונים.

כל משרד ממשלתי מלווה על ידי שני מנטורים מקצועיים של שטראוס: אחד עסקיוהשני טכנולוגי וביחד עם המומחים ממערך הדיגיטל ו-  Google Cloud Israel המבינים את האתגר העסקי לעומק, מבינים את מנעד הפתרונות האפשריים ויודעים לנווט את הצוות המקצועי לבחירת הפתרון המתאים ביותר לצורך.

מטרת התכנית היא לייצר לאותם משרדים תשתית טכנולוגית מתקדמת ביותר על בסיס הענן הממשלתי נימבוס ביחד עם כלים, מתודות ושיטות עבודה שיאפשרו בהמשך למשרדים לייצר באופן שוטף ורציף עוד ועוד שירותים דיגיטליים בצורה מהירה, ממוקדת, בעלת ערך עם מדידה מתמדת ושיפור ובכך להאיץ את הטרנספורמציה הדיגיטלית בכל משרד ומשרד.

מרגשת במיוחד העובדה שהפתרונות הנולדים בתכניות הללו יפגשו בהקדם את כולנו, אזרחי המדינה בתקשורת מול משרדי הממשלה השונים, ובתקווה יעניקו לכולנו ערך מוסף משמעותי.

ובנימה אישית, המגזר הציבורי עובר שינוי גדול ונלחם בימים אלה למתן שירות יעיל ואפקטיבי לאזרחי מדינת ישראל. אנו נפעמים מאיכות הא.נשים, המחויבות האישית של כל אחת ואחד למתן מצוינות בשירות הלאומי ממשלתי.

אנו מבטיחים לכם שתפגשו בקרוב מאד את השירותים החדשים ובתקווה שיעניקו לכולנו ערך מוסף משמעותי.

עוד כתבות עבורך

המחזור השני של פרויקט Gov-Lab

מתי, אם בכלל, ניתן ליצור השפעה אמיתית על האופן שבו אנחנו אזרחי ישראל חווים את השירותים הממשלתיים שאנו צריכים. אנו גאים במיוחד בעבודה המשותפת והמרתקת עם מגוון משרדי ממשלה, בהובלת מהפכות טכנולוגיות ודיגיטליות שישפרו את החיים של כולנו.

במסגרת המחזור השני של פרויקט Gov-Lab, (תכנית ההאצה העסקית-טכנולוגית בשיתוף עם מערך הדיגיטל הלאומי – Israel National Digital Agency) ו-Amazon Web Services (AWS) זכינו ללוות שלושה משרדים ממשלתיים: משרד הבריאות,
hashtagמשרד_הרווחה, ו-רשות האכיפה והגבייה במטרה לתת מענה לאתגרים משמעותיים באמצעות פתרונות דיגיטליים מתקדמים, וחשיבה יזמית ויצירתית.

מה בעצם המטרה?
המטרה המרכזית היא לייצר האצה של תהליכים בעלי חשיבות ותרומה לשירות הממשלתי ,חיזוק היכולות הטכנולוגיות של המשרדים וחשיפה של מתודולוגיות וכלים המגיעים מעולם הסטארטאפים. זו האצה של אתגרים מורכבים המאפיינים את היום יום שלנו בדגש ובמיקוד על השירות לאזרח: תהליכי שיקום לנפגעי נפש, חיבור דיגיטלי עם בני נוער בתהליכים פליליים ושיפור מוקדי השירות לציבור.

מה התהליך כולל?
הקסם קורה בעבודה המשותפת של שטראוס אסטרטגיה, מערך הדיגיטל , AWS ומשרדי הממשלה. התחלנו עם מיפוי וזיקוק הצרכים העסקיים של כל משרד, תכנון פתרונות דיגיטליים מותאמים, פיתוח מוצר וכמובן תכנון עד לשלב שבו המוצר יפגוש בצורה מלאה את האזרחים.

מה אנו צופים שיתקבל בסוף התהליך?
התוצאה הרצויה היא 3 מוצרים/ שירותים דיגיטלים ממוקדי ערך שכבר יהיו מוכנים לבדיקת משתמשים ראשונה ומיד אחר כך פריסה בצורה יותר רחבה. המחזור השני של תכנית GOV-Lab שומרת על הרמה יוצאת הדופן של המחזור הראשון, ואנו נרגשים לקראת המחזור השלישי שיתבצע בשיתוף עם Salesforce ויציב את המשרדים בקדמת הבמה הדיגיטלית.

בשורה התחתונה
עם השלמת המסע המשותף, ניתן להסכים על התרומה האדירה של תכנית Gov-Lab בחיזוק היכולת של המשרדים הממשלתיים לספק שירותים איכותיים יותר לאזרחים תוך שימוש בכלים דיגיטליים מתקדמים וייעול תהליכי עבודה פנימיים.
אנו גאים בשיתוף הפעולה עם מערך הדיגיטל, עם המשרדים הממשלתיים ובהזדמנות הנדירה להשפיע על העיצוב והערך של השירותים לציבור.

אסטרטגיית מערכות מידע

השבוע הובלנו פאנל מקצועי מרתק כחלק מתכנית מנהלות ומנהלי אגפי טד"מ במגזר הציבורי (טכנולוגיות דיגיטליות מתקדמות), בהובלת מערך הדיגיטל הלאומי.

בפאנל השתתפו מנהלי טד״מ מובילים במגזר הציבורי שעסקו בסוגיה מהותית – למה כל מנהל טד"מ חייב תכנית אסטרטגית ברורה ?

היום, יותר מתמיד, מנהלי טד"מ אינם רק אנשי טכנולוגיה. הם שותפים עסקיים שמובילים את הארגון קדימה. כמעט בכל תהליך אסטרטגי, הטכנולוגיה היא לא רק תומכת, אלא זו שמאפשרת לנו להתקדם ולהצליח. החיבור בין מוביל מערכות המידע להיבט העסקי, כ Business Partner קריטי להשגת היעדים בשוק המודרני.

תפקידם של מנהלי טד"מ כולל אחריות לספק לארגון את הכלים והפתרונות המתקדמים ביותר, תוך מינוף הדאטה הארגונית לקבלת החלטות מדויקת ואפקטיבית. וגם: הבטחת רציפות תפעולית ועסקית, במיוחד בעידן שבו אי הוודאות הולכת וגוברת.

העולם משתנה בקצב מסחרר – חידושים טכנולוגיים, שינויים גיאופוליטיים, רגולציה וציפיות צרכניות. אלו רק חלק מהגורמים המדגישים את החשיבות של תכנית אסטרטגית איתנה.

על מנת לתת את המענה הנכון ביותר לאסטרטגיה העסקית והמיקודים של הארגון, על מנהל הטד״מ לעבוד עם מטרות ברורות, יעדים, מדידה שוטפת ובקיצור אסטרטגיה.

ואסטרטגיה נושמת – כזו שמסתכלת רב שנתי אבל כל הזמן אנחנו מדייקים אותה מול האקו סיסטם הגלובלי והלוקלי.

האתגרים בדרך:
איתור והטמעת תהליכים ויוז קייסים עסקיים מבוססי טכנולוגיות חדשניות
מענה לרגולציה מורכבת
הובלת שינויים ארגוניים מאתגרים
גיוס ושימור טאלנטים דיגיטליים
צמצום החוב הטכנולוגי

5 המפתחות להצלחה בעולם משתנה:
ניהול משאבים גמיש ודינמי
בניית פלטפורמה פתוחה ומאפשרת
הובלת חדשנות ודיגיטל
מינוף הדאטה ויכולות AI ו Gen AI
מיצוב מערכות מידע כשותף עסקי אסטרטגי

תודה רבה למנהלי הטד"מ ששיתפו אותנו מהניסיון שלהם: גילה כרמל משרד החינוך, גלינה שיינברג הלמ"ס, ישראל מור חי יחידת מרכבה.

רוצים להבין איך להיערך טוב יותר לעתיד?
נשמח לשתף אתכם מהתובנות והניסיון הרב שצברנו, מתוך עבודה צמודה עם מנהלי ארגון מערכות המידע עם גופים מובילים במשק מכלל המגזרים.

טעינה לעתיד: הסיפור מאחורי המסע העסקי-דיגיטלי-טכנולוגי של ספקית טעינת הרכבים החשמליים המובילה EV-Edge

טעינה לעתיד: הסיפור מאחורי המסע העסקי-דיגיטלי-טכנולוגי של ספקית טעינת הרכבים החשמליים המובילה EV-Edge 

הסיפור של EV-Edge מתחיל עם חזון – להוביל את מהפכת התחבורה החשמלית בישראל ולהוביל את שוק טעינת הרכבים החשמליים בישראל, לאפשר את חוויית הטעינה הטובה ביותר בישראל בכל מקום ובכל זמן. עם למעלה מ 3,000 שקעי טעינה מנוהלים, ועם קהל המשתמשים רשומים באפליקציה הגדול בישראל.  EV-Edge הינה מחלוצות שוק הטעינה לרכבים חשמליים בישראל, מפעילת רשת הטעינה הגדולה בישראל ומובילה בחוויית הטעינה. כמו כל חברה שמביטה קדימה, גם EV-Edge הבינה שיש רגעים שבהם יש צורך לעשות את הקפיצה הבאה, לשדרג  את היכולות העסקיות-דיגיטליות, חווית הלקוח, הכלים והטכנולוגיה, כדי להמשיך להוביל גם את המחר.

אתגר בשוק בצמיחה מהירה

שוק הרכבים החשמליים בישראל צומח בקצב מהיר מאוד, והציפיות של הנהגים עולות יחד איתו. EV-Edge, כחלק מקבוצת יוניון (Union Group) שמייצגת מותגים כמו טויוטה, ג'ילי' לקסוס, וזיקר בישראל, הבינה כי על מנת להמשיך ולשמור על מעמדה כמובילת שוק, היא חייבת לשדרג את מערכת הליבה של החברה בעולם ניהול הטעינה Charging Management System – CMS)). המערכת היוצאת שירתה את EV-Edeg נאמנה בחמש השנים האחרונות מאז היווסדה, אך כמו כל מערכת עסקית-טכנולוגית, גם היא הגיעה לשלב שבו אינה יכולה לעמוד עוד בדרישות המשתנות של השוק ובצרכים העסקיים והתפעוליים של החברה.

אתגר זה הוא חלק מהותי מתהליך אסטרטגי עסקי-דיגיטלי-טכנולוגי מעמיק שהחל לפני כשנה וחצי בו הובילה שטראוס יחד עם המנהלים של EV-Edge מהלך מהיר ופרקטי מאוד של הגדרת היעדים והמטרות האסטרטגיות של EV-Edge במסגרת מפת הדרכים העסקית-דיגיטלית-טכנולוגית של החברה, ושכלל בין היתר גם המלצה על החלפת מערכת ה CMS – בשלב בו הוגדרו היעדים, והפרויקטים ליישום בתחומים השונים. בעולם תוכן זה של ניהול הטעינה הוגדרה משימה ברורה: לסייע ל EV-Edge למצוא, לאפיין וליישם מערכת חדשה שתהיה חזקה, גמישה, ורובוסטית – מערכת שתוכל להתמודד עם כל אתגר ותאפשר לספק חוויית משתמש וחווית לקוח מעולה בכל היבט.

המסע למציאת המערכת האידיאלית

חיפוש אחר מערכת חדשה אינו רק תהליך טכני, אלא מסע מרתק עסקי, ארגוני, טכנולוגי שבו כל פרט קטן יכול לעשות את ההבדל. תהליך זה כלל בחינה של מספר חלופות שונות, כל אחת מהן עם יתרונות וחסרונות משלה. חלק מהחלופות היו פרי עבודתן של חברות שממוקדות פרויקטים, ואחרות שייכות לחברות עם גישה ממוקדת מוצר. שתי הגישות הללו מייצרות פתרונות שונים לגמרי, ומעלות שאלות קריטיות: איזה סוג תמיכה יתקבל ? האם הפתרון יתאים לצרכים המתפתחים של השוק ? ומה תהיה השפעת ההחלטה הזו על הלקוחות הקיימים ? ועוד.

כדי לא להשאיר שום דבר ליד המקרה, EV-Edge החליטה ללכת "על רטוב" ולהתקין עמדות טעינה אמיתיות באתרים שונים לצורך בדיקות שטח מקיפות. המנכ"ל, בעצמו בוגר הפקולטה להנדסת חשמל בטכניון בהצטיינות, הקפיד יחד עם צוות העבודה על תהליך מקצועי ומדוקדק עד אחרון הפרטים. החברות שנבחנו התרשמו מאוד מהעומק והמקצועיות של התהליך, וחוו תהליך בחינה שלא היה כמותו.

שדרוג ללא עצירה

ההחלטה הסופית התקבלה, אבל המסע לא הסתיים שם. תהליך המיגרציה שהתחיל היה עצום בממדיו ובמורכבותו – אינטגרציה של חומרה, תוכנה, ועמדות טעינה חדשות, עם התהליכים העסקיים הרלוונטיים, יחד עם מעבר של מספר עצום של רשומות נתונים של לקוחות קיימים, כולל הפרטים האישיים ומודלי התשלום שלהם, הכל מבלי לגרום להם להרגיש כל שינוי או להפסיד דקה של טעינה. זה היה תהליך מורכב וחסר תקדים, אך גם כזה שהבטיח את מעמדה של EV-Edge כמובילת השוק במשק, עם מערכת חדישה, אמינה ומתקדמת.

המערכת החדשה כללה גם מגוון API's המאפשרים לחברות צד שלישי ויזמים ליצור ולהעניק באמצעותה ערך מוסף ללקוחות והתאמה אישית (פרסונזליציה מבוססת דאטה), ולהרחיב את האפשרויות ואת חוויית הלקוח עד לרמות שלא נראו כמותן בישראל.

המומחים שהובילו את הדרך

לאורך כל הדרך, צוות המומחים של שטראוס אסטרטגיה בעולם העסקי, בעולם הדיגיטל והדאטה, בעולם הטכנולוגיה והתשתיות, ובעולם ניהול השינוי ליווה את מנהלי EV-Edge, החל מהשלב הראשון של הגדרת מפת הדרכים העסקית-דיגיטלית-טכנולוגית ובניית תכנית העבודה הפרטנית למימושה, דרך מעבר מהיר מאוד לשלב גיבוש הדרישות למערכת הליבה והתהליכים העסקיים בהם היא תומכת, עבור בהובלת תהליך הערכת החלופות ובחירת המערכת החדשה, ועד להטמעתה בשטח ועלייתה המוצלחת מאוד  לאוויר. התוצאה היא מערכת ניהול טעינת הרכבים החשמליים המתקדמת ביותר בישראל, המבטיחה כי EV-Edge תמשיך להוביל את השוק הצומח הזה גם בשנים הבאות.