יישום יכולות AI ו Gen AI בארגוני האנטרפרייז המובילים במשק, מגמות לשנת 2024. תובנות מהפאנל המקצועי

מהפכת ה- AI וה-Gen AI משנה את הכללים בכל ענף ותחום עסקי, ולא בכדי ביל גייטס טען שמדובר במהפיכה הגדולה ביותר מאז האינטרנט. כחברה המלווה את מרבית ארגוני האנטרפרייז במגוון מגזרים במשק הישראלי, צברנו בשנה האחרונה ניסיון עשיר בפיצוח וזיקוק ה Use Cases העסקיים ליישום הטכנולוגיה, במטרה למקסם את הערך העסקי.

שמחנו והתכבדנו להתארח בוועידת הפסגה השנתית של אנשים ומחשבים, במסגרתה אירחנו פאנל מקצועי תחת הכותרת: יישומי AI ו Gen AI מתקדמים בארגוני האנטרפרייז המובילים במשק, ומגמות ל 2024.

בפאנל השתתפו מקבץ מדהים באיכותו של סמנכ"לים, מנהלות ומנהלים בכירים שהגיעו כדי לשתף בתובנות, בניסיון ובלקחים האישיים שלהם מיישום בפועל של Use Cases עסקיים בתחומים שונים בהם מנפו יכולות מתקדמות של AI ו Gen AI.

לבקשת הקהל, קיבצנו עבורכן.ם תובנות מרכזיות מתוך הפאנל.

אביתר פרץ, סגן בכיר לחשב הכללי – דאטה חדשנות ודיגיטל

"אימוץ טכנולוגית Gen AI בארגון הינו תהליך הדורש טרנספורמציה אמיתית בארגונים באופן כללי, ובמשרדי הממשלה במיוחד, שם לדעתי חייבים לאמץ גישה פרואקטיבית בנושא. כיום התחום הזה כולל בתוכו שני אתגרים מרכזיים: האתר המעשי של הטמעת הטכנולוגיה (שכוללת את איסוף הדאטה ובניית מודלים על בסיסו), בניית תרבות ארגונית המבינה את ההזדמנויות ושואפת להתנסות בה. הארגון כולו צריך לאמץ DNA שחי ונושם את הנתונים, למרות חסמים היסטוריים שמשרדי הממשלה מתאפיינים בהם. כדי שזה יקרה, הצד העסקי, זה שחי ונושם את השטח חייב להתקרב לעולמות הטכנולוגיים ולהכיר את היכולות וההזדמנויות השונות. האתגר השני, מהותו בעיקר בהיבט של חיבור בין Gen AI לבין המשרדים הממשלתיים, הוא תפיסת "האח הגדול":

ציבור נרחב חושש ממתן כלים מתקדמים שכאלו לגורמי שלטון מסיבות ברורות, בעיקר כשאין שקיפות מלאה. מצד שני, האזרח יכול להפיק ערך רב על ידי שילוב כלי AI במשרדי הממשלה השונים, כמובן שגם נדרשת רמת אבטחה גבוהה ובלתי מתפשרת. 

לגבי טיפים למנהלים אחרים שמתמודדים עם שאלות דומות סביב הטכנולוגיה והיישום העסקי שלה, אני מציע לזכור שצריך להפריד בין השימוש הפרטי והביתי בטכנולוגיה, לבין הצרכים, היכולות וגם רמת הסיכון שארגונים גדולים מתמודדים איתם בהיבטים שונים, בטח כשהם נתונים לרגולציה. אני סבור שחשוב מאוד לשאול מהרגע הראשון: איזה ערך אנחנו שואפים לייצר ? מה רוצים להשיג ? ולזכור שצמצום כוח אדם אינה המטרה, אלא לשפר יכולות ומתן ערך עסקי למשתמשי הקצה".

גיל טמיר, משנה למנכ"ל ומנהל אגף חדשנות וטכנולוגיה בקבוצת הפניקס

"הפניקס היא קבוצה פיננסית גדולה בשוק הישראלי, ובשנים האחרונות השקענו משאבים רבים ביוזמות הקשורות לעולם הדאטה. עולם הביטוח הוא עתיר נתונים, בהגדרה, לצד רמת יעילות שיש לה בוודאות היכן להשתפר. בשנים האחרונות אנחנו ממוקדים בסידור וארגון הדאטה, כדי לייצר תשתית טכנולוגית-עסקית, בין היתר כדי לשלב טכנולוגיות ויכולות Gen AI כדי להפיק ערך גבוה יותר לצד העסקי, ולשמחתי אנחנו חיים בעידן שבו זה גם מתאפשר בקצב מהיר.

בנינו לשם כך אסטרטגיה ארוכת טווח, עם תכנית עבודה מסודרת ברמת הרבעון, מה שמאפשר לנו לרוץ קדימה עם אג'נדה ברורה. מצד שני, חשוב להודות שהתחום נמצא עדיין בשלבי הניסוי והטעיה. גם בתוך הקבוצה יש אזורים שבהם הדברים זזים מהר יותר ואחרים שפחות, אבל לשמחתי כן יש ניסויים שהבשילו לכדי מוצרים שיושקו ממש בקרוב, והמטרה היא להמשיך ולרוץ מהר תוך שמירה על רמת אבטחת מידע גבוהה, כיאה לארגון פיננסי גדול ומוביל במשק.

כיוון שמדובר באירוע משמעותי שאנחנו רק בתחילתו, נדרשת מנהיגות ארגונית אמיתית, הובלה ודוגמא אישית, אחרת העניין בהזדמנות לא יחלחל פנימה. לגבי השאלה: האם היוזמות הטכנולוגיות הללו ממוקדות לקוחות קצה או משתמשים פנימיים, התשובה היא שזה לא באמת משנה. כי ברגע שהשירות פוגש משתמשים פנימיים ומצליח לשפר את התפוקה, את רמת הדיוק והמהירות שלהם, הרי שלקוח הקצה הוא הראשון ליהנות מכך. באופן כללי, אנחנו שואפים ליוזמות שיביאו לשינוי עסקי אמיתי, שמזיזים את המחט, לא מהלכים קטנים".

נעמי ישראלי, סמנכ"לית החטיבה הטכנולוגית, רפאל

"אם יש משהו שתקופת המלחמה והמשבר הנוכחי מלמדים אותנו, זו החשיבות האדירה שיש למינוף של דאטה איכותי, מהיר ובזמן אמת. לאור אופי העבודה והתעשיה (תעשיה בטחונית), אנחנו לא יכולים לקלוט כמות גדולה של עובדות ועובדים מיומנים בטווח הקצר, לכן בשיתוף שטראוס אסטרטגיה עברנו ביחידת ה IT לתפיסה מוצרית, עם מנהלי מוצר שעובדים ישירות עם הצדדים העסקיים, כמו למשל בעולם של ניהול שרשרת האספקה, ומגדירים יחד איתם את הדרישות והצרכים המדויקים.

הקמנו גם מחלקת דאטה ו Gen AI, וגם מולם הצרכים העסקיים מגיעים מהשטח בערוץ תקשורת ישיר, במטרה לבחון הזדמנויות למינוף הדאטה וטכנולוגיות Gen AI כדי לשפר ולייעל תהליכים. כך למשל, הצלחנו לקצר את זמני האספקה, תהליכים שבהגדרה הינם מורכבים מאוד. השימוש בדאטה וב Gen AI מאפשר להנגיש ללקוחות הקצה את המידע שהם זקוקים לו מבלי לעצור או להאט את התהליכים. כבר היום אנחנו מזהים אזורים נוספים שבהם ניתן לשפר תהליכים בעזרת הטכנולוגיה.

לגבי שאלת החזר ההשקעה (ROI) של יישום הטכנולוגיה הזו, זו נקודה כואבת, ללא ספק. יש אצלנו בדיקת ROI כתפיסה אבל לצד אזורים שבהם קל יחסית למדוד את ההשפעה (כמו משל בכל שרשרת האספקה), מנגד ישנם אזורים אחרים כמו למשל בפיתוח, שבהם התרומה של הטכנולוגיה מורגשת אבל קשה עדיין לכמת. בכל מקרה, הארגון קיבל החלטה ברורה: להמשיך ולהשקיע בחיפושים אחר אזורים עסקיים שבהם להשקעה תהיה השפעה חיובית ברורה.

יחד עם זאת, לא בכל מחיר: לצד ההזדמנויות הרבות שהטכנולוגיה מייצרת, והחשיבות שבניסוי וטעיה כדי ללמוד, אנחנו מבינים שלא תמיד הטכנולוגיה מספקת מענה שמייצר את הערך לו ציפינו, וזה בסדר. כחלק מהלמידה אנחנו מדייקים כל הזמן את האזורים שבהם התרומה והערך הם משמעותיים ביותר ומתמשכים".

קובי כץ, סמנכ"ל וראש חטיבת הטכנולוגיות, מכבי שירותי בריאות

"ענף הבריאות הוא ענף שבהגדרה הוא עשיר בדאטה. אנחנו כקבוצת מכבי, משלבים דאטה ממספר פעילויות ומקורות, והתחלנו כאסטרטגיה למנף את הדאטה כדי לייצר ערך עסקי וצרכני אמיתי, ומשקיעים את המשאבים כדי להשיג זאת. אנחנו בונים Data Lake שיאפשר לבצע מחקר על בסיס ניתוח ומינוף הדאטה, כדי לייצר על בסיסה תובנות רוחביות על התהליכים השונים. בנוסף, למכבי יש מכון מחקר שמאפשר לסטארטאפים וגופים נוספים לחבור אליו ולייצר מוצרים על בסיס הדאטה שרכזנו.

תחום נוסף שנהנה ממינוף הדאטה: השירות ללקוח, למשל, אנחנו ממנפים מודלים של Gen AI הן לטובת הצוותים הרפואיים, כדי שאלו יוכלו לקבל המלצות ונתונים ממגוון רחב של מקורות, וגם למנף את הדאטה העשירה וכלי Gen AI כדי לחזק את יכולת המניעה המוקדמת, הפרואקטיבית, אצל מטופלים, כדי למנוע מראש צריכת שירותים רפואיים".

"אנחנו במכבי עוסקים ב Gen AI כבר כחצי שנה, ומחפשים לבנות את "המכונה" שתוכל לייצר ולאפשר Use Cases מגוונים בתוך הקבוצה. בדומה להרבה תחומים אחרים, לרוב מגלים את האתגרים האמיתיים תוך כדי תהליך ההתעמקות במשמעויות ובעשיה בפועל, לכן אפשר ומומלץ למשל לחבור לחברות הטכנולוגיה השונות, אלו שמצד אחד יכולות לשמש כשותף עסקי-טכנולוגי שיוכל לסייע באתגר היישום, וכמובן להנות מהידע והניסיון שיש להם מול ארגונים אחרים ובתחומים אחרים. האסטרטגיה שלנו בעולם הזה היא Multi Cloud מתוך הכוונה ליהנות מיכולות ה AI המתקדמות של 2 ספקי ענן מובילים לפחות, כאמור לטובת בניית המכונה שתאפשר הרצת על IO של Use Case עסקי, בין שמדובר בעולם פונה לקוחות ובין שמדובר בעולמות המצוינות התפעולית, ב Back Office". 

ליאור ג'ורג'י, סמנכ"ל חטיבת טכנולוגיות המידע, בנק ישראל

"אנחנו משלבים טכנולוגיות ויכולות Gen AI ברבדים שונים בארגון: החל מהשקעה בהון האנושי: הדרכות ועידוד שימוש בכלים השונים במטרה לשדרג ולייעל את המשימות הפרטניות, תוך גיוס כוח אדם מקצועי שיחזק את המערך הקיים. בנוסף, הקמנו פורום חוצה ארגון המהווה פלטפורמה לשיתוף רעיונות, יוזמות ומידע לגבי ההזדמנויות הרלוונטיות ביותר שבהן נוכל להטמיע ולרתום את הטכנולוגיה". יחד עם שטראוס הובלנו תכנית X-Labs in a Box במסגרת צוותים מולטי דיסציפילנריים של מנהלים ממגוון חטיבות בבנק יצרו 3 מיזמים עסקיים מבוססי Gen AI עבורם נבנתה תכנית עסקית ויישומית פרקטית בהתבסס על כלים ושיטות מעולם חברות המוצר המובילית. זה אפשר לנו לבנות מיזם מתקדם סביב פעילות ניהול המזומנים (Cash IO), כמו כן פיתחו דש בורדים שמאפשרים לצדדים העסקיים לחזות את הביקוש למזומנים ולהגיב בזמן אמת בהתאם (כולל מודלים של תחזיות ריבית, למשל), וגם מאגר דאטה עליו רצים מודלים שמאפשרים לתחקר ולתשאל בקצב מהיר ביותר".

רוני ליכטנשטיין-שני, סמנכ"לית  One Zero

לפני כחודש הצטרפנו למספר מצומצם ביותר (3) בנקים גדולים שהיו הראשונים להטמיע צ'אט בוט חכם מבוסס Gen AI, לטובת לקוחות הבנק. שיתוף הפעולה עם AI21 LABS מאפשר ללקוחות לקבל מענה זמין ומהיר באמצעות הבוט, וזאת לאחר שגילינו שכ 60% מהפניות למוקד השירות יכולות לקבל מענה אפקטיבי דרך הבוט. מבחינת המדדים העסקיים: ראינו ירידה חדה בפניה לקבלת מענה אנושי, לצד עליה ברמת שביעות הרצון של הלקוחות. הסטה משמעותית לדיגיטל. מדד חשוב נוסף: צמצום טווח הטעות האנושית, תפיסה שמגיעה ישירות מאמנון שעשוע (תפיסה המושרשת בבסיס חברת מובילאיי, שם צמצום טווח הטעות היא קריטית ברמת חיי האדם). המטרה היא שהטכנולוגיה תצמצם לאפס את טווח הטעות האנושית בבנק.

עם הפנים קדימה, המגמות או האזורים שכדאי לשים אליהם לב נוגעות בעיקר לכך שארגונים חייבים לעשות הרבה יותר אימוני כוח, לגדל שרירים בעולמות האלה. ממחקר של הארוורד עולה שכ 72% מההון האנושי בארגונים פיננסיים יהפכו ללא רלוונטיים בשנים הקרובות, הודות ל Gen AI. כמנהלת ה HR של הבנק, אני משלבת גם בתחום זה טכנולוגיות Gen AI, למשל: כבר בשלב הגיוס, נעשה שימוש ב Chat GPT כדי לשפר ולדייק תיאורי משרה (מה שהיה לוקח ימים לוקח כעת שניות בודדות), דרך סריקה ועיבוד ל מסמכי קורות חיים כדי לקצר זמנים ולאתר את המועמדים המתאימים ביותר למשרות ספציפיות.

אנחנו יודעים גם לשלב Gen AI בתהליכי המשוב של עובדים: מניתוח הדאטה המובנית למשל ביצועים יבשים, ועד שילוב מידע רך, הטכנולוגיה יודעת להמליץ על צרכי העובד אל מול הארגון בצורה מותאמת יותר.

עם הפנים קדימה, המגמות או האזורים שכדאי לשים אליהם לב נוגעות בעיקר לכך שארגונים חייבים לעשות הרבה יותר אימוני כוח, לגדל שרירים בעולמות האלה. ממחקר של הארוורד עולה שכ 72% מההון האנושי בארגונים פיננסיים יהפכו ללא רלוונטיים בשנים הקרובות, הודות ל Gen AI. כמנהלת ה HR של הבנק, אני משלבת גם בתחום זה טכנולוגיות Gen AI, למשל: כבר בשלב הגיוס, נעשה שימוש ב Chat GPT כדי לשפר ולדייק תיאורי משרה (מה שהיה לוקח ימים לוקח כעת שניות בודדות), דרך סריקה ועיבוד ל מסמכי קורות חיים כדי לקצר זמנים ולאתר את המועמדים המתאימים ביותר למשרות ספציפיות.

אנחנו יודעים גם לשלב Gen AI בתהליכי המשוב של עובדים: מניתוח הדאטה המובנית למשל ביצועים יבשים, ועד שילוב מידע רך, הטכנולוגיה יודעת להמליץ על צרכי העובד אל מול הארגון בצורה מותאמת יותר.

בסופו של יום, זו האחריות של הארגון לשלב את הכלים והטכנולוגיות וגם לעודד את העובדים להתנסות ולהשתמש בהם. אם רוצים שינוי תרבותי אמיתי, חשוב לאפשר לעובדים להתנסות בטכנולוגיה, מה שיעצים אותם וכמובן את הארגון כולו."

נעמה פרי כהן, מנהלת אגף טכנולוגיות, דיגיטל וחדשנות, חטיבת המרכזים הרפואיים הממשלתיים

"יש לנו ניסיון משמעותי בעולם של בינה מלאכותית יוצרת והבנו מאוד מהר את החשיבות האדירה שיש באימון המודלים והתאמתם לעולם התוכן והמושגים של הארגון, במיוחד כשמדובר בעולם הרפואה, ובטח כדי לאפשר לצוותים הרפואיים להסתמך על הכלים הללו. בנוסף, כגוף שמרכז דאטה של כ 25 בתי חולים ומוסדות רפואיים מובילים בישראל, המודל שהטמענו שמנתח את הדאטה מותאם לעולם הרפואי, וככזה יכול לספק תמונה רחבה מאוד עבור המשתמשים שמעוניינים בתובנות ונתונים שמגיעים ממגוון רחב של מקורות במטרה לחזק את האמינות שלהן. 

בנקודה הזו משתלבת גם הארכיטקטורה שתכננו והתאמנו, שהופכת לקריטית כשרוצים לשלב טכנולוגיות כגון Gen AI. חשוב לזכור שכדאי להתחיל בצעדים קטנים ומדודים, לא לרוץ ולבנות "חלליות", אלא להתחיל מקטן, למשל לוודא את איכות ותקינות הדאטה, לוודא שהיא אמינה, ולוודא שיש מנגנוני אבטחה אנושיים – הכוונה לבקרות אנושיות שיודעות לבקר ולתקף את התוצרים של ה Gen AI."

אסף שיפ, CTO שטראוס אסטרטגיה

הבנו שכחברה המייעצת ומלווה ארגונים גדולים, כשמדובר ב Gen AI אנחנו חייבים להטמיע את התרבות וההבנה המקצועית בתוך החברה, לכן בנינו Task Force פנימי שיעסוק בתחום בצורה עמוקה ורצינית. יש לנו כיום כ 100 יועצות ויועצים מקצועיים שמתנסים בעצמכם בשלל כלים וטכנולוגיות, בנוסף לניסיון הקריטי שנלמד בכל פרויקט שנעשה בכל תחום עסקי. ב"רוח המלחמה" אנחנו שואפים לחתור למגע, במובן של אימוץ גישה פרואקטיבית במטרה לחבר את הצד העסקי לטכנולוגי בשלבים מוקדמים של כל פרויקט ועבודה משותפת.

לרוב, הארגונים אינם מכירים את מגוון הפתרונות, האפשרויות וההזדמנויות שזמינות שם בחוץ, ודווקא בגלל זה אנחנו מאמינים שחשוב להתחיל ממיפוי הצרכים העסקיים ואז אליהם לחבר פתרונות טכנולוגיים נכונים.

בנוסף, חשוב להבין שמדובר בהשקעה, לרוב יקרה. העובדה הזו משפיעה על תהליך קבלת ההחלטות שכל ארגון נדרש אליו כשהוא בוחן היכן להתנסות במסגרת הטכנולוגיה.

שתי דוגמאות למהלכים שביצענו עם לקוחות: הראשונה: חברת הייטק שמייצרת הרבה מסכי נתונים, עזרנו להם לשלב Gen AI שמייצר אוטומציה בתהליך, מה שחוסך להם זמן פיתוח יקר ורב, מקצר את הזמנים באופן דרמטי, Figma to React.

דוגמה נוספת הקשורה לעולם ה OCR. בעיקר בתחום הפיננסי אבל לא רק, כל מי שהתנסה בזה מכיר את העובדה שהטכנולוגיה לא מדויקת ב 100%, מה שמייצר צורך לניהול ובקרה אנושיים למסמכים שמתקבלים. בשילוב Gen AI שיפרנו פלאים את איכות הסריקות שהתקבלו, בין היתר על ידי "לימוד" עולם התוכן והקונטקסט העסקי, כדי לאפשר ל Gen AI לשפר את יכולת הזיהוי של הדאטה.

נשמח לבחון חיבור של הצוות המקצועי של שטראוס אסטרטגיה אל ההנהלה או הגורם העסקי שלכם.

עוד כתבות עבורך

איך מסובבים נימיץ – הובלת שינוי טכנולוגי אפקטיבי

האם גם אתם מצאתם את עצמכם מתמודדים עם תוכנית אסטרטגית טכנולוגית מרשימה שבסופו של דבר הצטמצמה לרשימת שו"שים ומעט טכנולוגיות חדשות? אתם לא לבד.

רבים מהארגונים כיום מתקשים לגשר על הפער בין חזון טכנולוגי שאפתני לבין מימוש בפועל. בעידן שבו הטרנספורמציה הדיגיטלית הפכה מאופציה לחובה, האתגר האמיתי הוא להוביל שינוי טכנולוגי באופן שיטתי ומתמשך, מבלי לערער את היציבות התפעולית של הארגון. הקושי נובע משילוב של גורמים: מורכבות טכנולוגית, מגבלות משאבים, התנגדויות ארגוניות, ולעתים קרובות – היעדר מתודולוגיה מתאימה.

הגישה המנצחת: מתודולוגיה גמישה בשלושה רבדים – להקשיב, להגיב בזמן, לתכנן מניסיוננו המעשי בליווי עשרות ארגונים בתהליכי שינוי טכנולוגי, זיהינו כי ההצלחה טמונה ביכולת לפעול במקביל בשלושה רבדים משלימים:

1. לתכנן – יצירת תשתית איתנה לשינוי – בטרם נצלול לפרטים הטכניים, חיוני לבנות את הבסיס הארגוני והתרבותי. זה מתחיל בחזון ברור ומשכנע שמסביר מדוע השינוי נדרש, עובר דרך גיוס תמיכת ההנהלה הבכירה וכולל זיהוי וטיפוח "סוכני שינוי" בארגון – אותם מובילי דעה שיסחפו אחריהם את שאר העובדים. כל זאת, תוך יצירת ערוצי תקשורת פתוחים לזרימת מידע דו- כיוונית.

2. להגיב בזמן – ניהול אפקטיבי של התהליך – השינוי הטכנולוגי הוא מסע, לא אירוע חד-פעמי. ניהול המסע דורש תכנית ברורה שמפרקת את המהלך לצעדים מוגדרים וברי-השגה. לצד זאת, נדרש ניהול סיכונים פרואקטיבי, מדידה שוטפת של ההתקדמות וחגיגה של הצלחות קטנות לאורך הדרך. למדנו שהצלחות מוקדמות, גם אם צנועות, בונות מומנטום ואמון ביכולת הארגון להשתנות.

3. להקשיב – התמודדות חכמה עם התנגדויות – אנשים הם לב ליבו של כל שינוי ולכן ההיבט האנושי הוא קריטי. הצלחה מתחילה בהקשבה אמיתית לחששות העובדים, ממשיכה בשיתופם בתכנון ובעיצוב השינוי וכוללת הכשרה מקיפה והקניית הכלים הנדרשים, תוך ליווי לאורך התהליך.

הסיפור מאחורי המספרים: תיעדוף חכם כמפתח להצלחה באחד הארגונים המובילים במשק שליווינו, נתקלנו באתגר מוכר: רשימה ארוכה של פרויקטים טכנולוגיים עם משאבים מוגבלים. במקום להסתמך על תחושות בטן או לחצים פוליטיים, פיתחנו יחד עם הארגון מודל תיעדוף משוקלל המבוסס על ארבעה פרמטרים: ערך לארגון (30%), סיכון באי- ביצוע (40%), מאמץ נדרש (10%) ועלות (20%).

המודל הפשוט אך האפקטיבי אפשר לארגון לקבל החלטות מושכלות ושקופות וגם להתאים את התיעדוף בקלות כאשר חלו שינויים בסביבה העסקית. התוצאה המרשימה: עלייה באחוז הפרויקטים שהושלמו בהצלחה מ- 40% ל- 75% תוך שנה אחת בלבד. מדידה שמובילה לשיפור: מה שנמדד מתבצע הגדרת מדדי הצלחה ברורים היא אחד המרכיבים הקריטיים, והם צריכים לכסות שלושה עולמות תוכן:

מדדים עסקיים (ROI, TTM, חיסכון בעלויות), מדדים תפעוליים (זמינות מערכות, זמני תגובה, איכות שירות) ומדדי חדשנות (אימוץ טכנולוגיות חדשות ושיפור תהליכים). במפעל תעשייתי שליווינו, המדידה השיטתית הייתה המפתח להצלחה. הגדרנו מדדים ספציפיים לפרויקט שיפור ניהול המלאי ובכל ישיבת היגוי עקבנו אחר ההתקדמות.

מה הופך שינוי טכנולוגי למוצלח?

מניסיוננו העשיר בהובלת שינויים טכנולוגיים, זיקקנו טיפים מעשיים שיכולים לעשות את ההבדל:

1. תהיו גמישים – התאימו את התוכנית ליכולת ההכלה של הארגון – אין טעם בתוכנית מפוארת שאין סיכוי ליישם. בנו תוכנית המביאה בחשבון את המשאבים הזמינים, התרבות הארגונית והמשימות הנוספות על הפרק. התוכנית צריכה להיות גמישה דיה כדי להתאים את עצמה בהתאם לשינויים בסביבה העסקית והטכנולוגית.

2. חישבו "מוצר", לא רק "פרויקט" – אחד השינויים המשמעותיים שאנו רואים בארגונים מצליחים הוא המעבר מחשיבה פרויקטלית (התחלה- סוף) לחשיבת מוצר (התפתחות מתמדת). גישה זו מייצרת רצף של ערך לאורך זמן.

3. הקשיבו – נהלו דיאלוג פתוח ורציף – אין תחליף לתקשורת טובה. קיימו שיח שוטף, שקוף וכן עם כל הגורמים המושפעים מהשינוי, והקשיבו באמת למה שיש להם לומר.

4. פתחו "חוברת הפעלה" ארגונית – ארגונים מצליחים מפתחים מתודולוגיה סדורה לניהול שינויים טכנולוגיים, הכוללת תבניות עבודה, שלבים מוגדרים ותהליכי בקרה. זהו נכס ארגוני רב- ערך שמשתבח עם הזמן והניסיון.

עם המבט קדימה: הובלת שינוי בעולם משתנה העתיד מביא עמו אתגרים חדשים שישפיעו על האופן שבו נוביל שינויים טכנולוגיים. המפתח להצלחה טמון ביכולת לפעול בהתאם למתודולוגיה סדורה וגמישה תוך ניהול במקביל של שלושת הרבדים של השינוי – הטכנולוגי, התהליכי והאנושי-תרבותי.

אנו מזמינים אתכם לבחון את מודל התיעדוף והמדידה הקיים בארגונכם ולשאול: האם הוא משקף נכונה את האיזון הנדרש? האם מוגדרים מדדי הצלחה ברורים לכל יוזמה? וכיצד נערכים להובלת שינוי אפקטיבי בעידן החדש?

כשמתודולוגיית GAIN שלנו הופכת לסטנדרט אימות AI ארגוני

לשמחתי, אצלנו בשטראוס התקופה גדושה בלווי ארגונים במסע לאימוץ בינה-מלאכותית. לצערי, זה גם התירוץ מדוע נותר לי מעט זמן לכתוב פוסטים ומאמרים. אבל, חייב לשתף אתכם בחוויה – איך Open AI ו- Perplexity גרמו לי להסמיק "בשידור חי"…

 

מעשה שהיה כך היה…

אנחנו בשטראוס אסטרטגיה רואים שליחות להפיץ את תפיסת "AI-first mindset" בקרב מנהלים, קולגות ואנשי מקצוע – במאמרים, וובינרים, הסכתים, חשיפות הנהלה, ועוד. ברמה האישית אני שגריר נלהב של המיינדסט הזה. איך זה מתבטא "קלינית"? מהם תופעות הלוואי? המממ…. למשל, כשלקוח או קולגה שואלים שאלה במייל או בוואטסאפ שאני סבור שעוזרי ה AI הווירטואליים שלי יכולים להשלים ולהעשיר את התשובה שלי, פעמים רבות אני פשוט מצרף לתשובה "האנושית" שלי גם קישור לתשובה שנתן chatgpt או perplexity לשאלה הזו. אני (כמובן) מעודד אותם להמשיך בשיחה "מאותה נקודה", בואכה התשובה הספציפית עבורם.

 

בשבוע שעבר, ההרגל הזה תפס אותי בהפתעה…

באחד הכנסים המקצועיים מצאתי את עצמי משוחח עם סמנכ"ל טכנולוגיות בחברה פיננסית גדולה. על רקע קפה דהוי משהו סיפרתי לו על מודל ההפעלה שגיבשנו בשטראוס לאימוץ ארגוני של בינה מלאכותית, GAIN שמו, ועל לקוחות שכבר מיישמים אותו. הוא לקח לגימה מהקפה (וביס מהבורקס) ושאל אותי אם יש עוד best-practices ואסטרטגיות אימוץ AI הוליסטיות מוכרות שנפוצות בישראל. סאקר של המיינדסט הזה של לשלב כוחות עם AI, סיננתי לו "בוא נשאל את chatgpt בדיוק את זה".

בעודי שואל את ChatGPT, הולכת ונולדת בי החוצה תחושת חרטה וכפכוף עצמי. לחוץ שעוד רגע ג'פטו ילרלר name dropping של אסטרטגיות ופרקטיקות ממותגות מבית היוצר של ענקיות ייעוץ גלובליות…

 

אבל הי, לא באנו ליהנות…

טו-לייט…ואז ג'פטו ענה. והתשובה הפתיעה וחייכה אותי, מפיצה חום נעים בבית החזה…ג'פטו מספר כבר בהתחלה על GAIN , מבית שטראוס אסטרטגיה, ומפרט את מרכיבי האסטרטגיה שלה. עשירית שניה אחרי, פרפלקסיטי עונה תשובה דומה ומציג את GAIN כאסטרטגיה ראשונה לאימוץ AI ארגוני.אימאל'ה ואבאל'ה!

מילא לשתף את כל העולם כמה המתודולוגיה שלנו לאימוץ AI ארגוני יכולה ליצור קסמים בארגון. אבל זה וואו לגמרי לגלות ששני יישומי ה Gen-AI ב top 3 מספרים על GAIN שלנו כשיטה מרכזית לאימוץ AI ארגוני…ואם כבר "מחשבה יוצרת מציאות": שבוע מאוחר יותר פגשנו 2 מכרזים לגיבוש מודל הפעלה לאימוץ AI ארגוני, והדרישות לספקים מנוסחות בהלימה כמעט מוחלטת למודל האימוץ שלנו…כנראה שאתם עושים משהו טוב, אמר לי חבר טוב.

כנראה, עצמי עונה לי.

בתמונות – מי אנחנו שנתווכח עם התשובות שנתנו עוזרי ה AI שלנו…

 

 

וובינר מנהיגות טכנולוגית: כיצד להפוך את מערכות המידע למנוע צמיחה עסקי

וובינר מקצועי למובילים טכנולוגיים: מנהיגות טכנולוגית כמנוע צמיחה 🚀

מעל 180 משתתפים הצטרפו לוובינר שלנו "מנהיגות טכנולוגית: כיצד להפוך את מערכות המידע למנוע צמיחה עסקי", שבו עסקנו באתגרים המרכזיים של מובילי IT בארגונים.

על מה דיברנו?
✅ איך מגבשים אסטרטגיית IT שתהיה גם יציבה וגם גמישה
✅ כיצד למנף בינה מלאכותית מתקדמת – גם ברמת האפליקציות וגם בתשתיות
✅ איך מובילים שינוי טכנולוגי משמעותי מבלי לפגוע ביציבות התפעולית
✅ התמודדות חכמה עם מערכות לגאסי והתקדמות למודרניזציה

🎙️ תודה ענקית לדוברות ולדוברים שלנו, שהביאו תובנות מעשיות מהשטח ויצרו שיח מעורר השראה! 📌
מוזמנים לצפות בהקלטה ולהעמיק בתובנות החשובות ששיתפנו. צפייה מהנה! 🔗 ⬇️